Znaš i sama, leto se bliži kraju, jesen je iza ćoška, a ti imaš tu jednu omiljenu letnju haljinu koju nikad ne iznosaš onoliko koliko bi to želela u toku toplih dana. Ipak, ko kaže da svoj omilljeni letnji komad ne možeš da stilizuješ na novi način i nosiš ga i na jesen? Haljina savršeno može da se uklopi i uz druge odevne komade koji su “za hladnije vreme”, kao i aksesoare, i naravno patike ili plitke čizme – a evo i nekih primera na koje sve načine da stilizuješ svoju omiljenu letnju haljinu i produžiš joj “životni vek”.

Romantični look uz džemper

Ukoliko volite romantične retro haljine, koje naglašavaju struk a blago se šire u A kroj i dužine su do polovine gležnjeva ili iznad kolena, ovo je savršena kombinacija za vas. Svoju omiljenu letnju haljinu obucite uz oversize, udobni crop top džemper, koji možete zakopčati – ali ne u potpunosti. Naravno, mini torba u dobroj boji, patike, ako više volite urbanije stilske varijante ili plitke čizme, ako ste ipak u “elegantinijem timu” – i vaš look je potpun. Što se tiče ostalih aksesoara, keep it minimal, a možete jednostavno pustiti kosu i dodati karmin u boji.

Casual i elegantni look uz sako

Posebno ako je vaša omiljena letnja haljina zapravo slip haljina, ovaj elegantni casual look je pravi look za vas. Kratku slip haljinu ukombinujte uz oversize sako, tako da vam dužina sakoa bude blizu dužine haljine, a najbolje bi bilo da jednobojnu haljinu uklopite uz dezenirani sako. U trendu trenutno je karirani dezen, o čemu smo i pisali ovde, ali naravno možete se odlučiti i za drugačiji tip printa. Takođe, ukoliko vam je haljina dezenirana – najbolje je odlučiti se za jednobojni sako. Ovaj look potpun je ili uz moderne chunky patike, ili pak uz poluduboke “martinke”, a savršeno je da uz njega ponesete i clutch torbu. Kako biste zaokružili look u potpunosti, kosu možete vezati u nisu punđu uz pomoć scrunchie gumice.

Comments