5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Uprkos mećavi, beogradski zaljubljenici u umetnost pokreta ispunili su Sava centar do poslednjeg mesta, kako bi, još jednom, uživali u plesu najveće balerine današnjice. Primabalerina Boljšoj teatra Svetlana Zaharova (Светлана Захарова) je, ovoga puta, nastupila u naslovnoj ulozi baleta “Žizela” (Giselle) uz svog partnera Ruslana Skvorcovog (Руслан Скворцов), prvaka baleta Boljšoj teatra, a u pratnji baletskog ansambla Narodnog pozorišta.

Svaki put kada Svetlana Zaharova najavi svoj dolazak u Beograd, otpočne iščekivanje. Konačno, kada se pojavila na velikoj sceni Sava centra, usledio je gromoglasni aplauz. Kao što se i očekivalo, jedina aktivna balerina u svetu koja nosi počasno zvanje Milanske skale primabalerina asoluta, primabalerina Boljšoj teatra, Milanske skale i Tokio baleta, čest gost Njujork siti baleta, Metropolitena, Pariškog baleta, Engleskog kraljevskog baleta, i četvrti put je potpuno očarala beogradsku publiku visokom umetničkom senzualnošću i savršenstvom pokreta.

Glumački i igrački zahtevnu ulogu Žizele, koja u naletu razočaranja gubi razum i umire, Zaharova je iznela na autentičan način, u skladu sa svojom ogromnom scenskom harizmom.

Tan2012 12 8 2126379 5 Idete li na balet?

Zanimljivo je da se Zaharova upravo ulogom Žizele prvi put predstavila publici Boljšoj teatra davne 2003. godine

No, po čemu je Svetlana Zaharova toliko posebna? Ona na sceni jednostavno pleni i plesom osvaja čak i one koji sebe ne smatraju velikim ljubiteljima klasičnog baleta. Kada nastupa, Zaharova svojim pokretima prkosi zemljinoj teži. Graciozna i prefinjena – podseća na leptiricu među balerinama.

Tan2012 12 8 2126629 0 Idete li na balet?

Zaharova je 2007. izabrana na parlamentarnim izborima za deputata u ruskoj Dumi. Takođe, izrazila je želju da jednog dana postane ministarka kulture

Fotografije: Tanjug, Nenad Milošević


Miljana Nešković piše analizu i kritiku autorskih kolekcija domaćih modnih kreatora. U kritici se trudi da ne bude neopravdano oštra, ali nije ni blaga. Pored toga, modom se bavi kao novinar, predavač i menadžer za odnose s javnošću modne kuće DesignedBy. Pomodarsko ponašanje, kao masovna pojava, je nekad vrlo zabavlja, a nekad zamara.


Editors choice