Takođe, opsednutost plavim IKEA torbama za kupovinu odavno vlada internetom, pa su tako različiti Instagram blogeri i manje poznati umetnici često pravili kreacije od nje i postavljali ih na svoje profile. Od fashion IKEA suknje i topa, do IKEA maski i šešira – mislim da sam videla sve. U jednom trenutku, čini mi se da nije bilo influensera na ovom svetu i Fashion Week-u koji nije pokazao da je deo ovog plavo-žutog trenda. Na instagramu čak možete naći profil u potpunosti posvećen diy IKEA odevnim komadima.

Shvativši da poseduje modni potencijal, kompanija IKEA je izgleda odlučila da ga testira, pa je tako otvaranje nove radnje u Tokiju, koji je grad poznat po modi i ekscentričnoj street style kulturi, bio idealan povod da se ovakav potez isproba. Kolekcija se sastoji od ukupno 10 različitih komada, a pored dukserice, dve vrste majici i cegera, sadrži i peškire i flašicu za vodu – a sve to je uklopljeno u vrlo jednostavno stilsko jedinstvo. Glavni motiv kolekcije su klasične bele majice, na kojima je predstavljen ili logo kompanije ili bar-kod, uz natpis “Design and Quality, IKEA of Sweden”.

I mada cela kolekcija može na prvi pogled da vas povuče da pomislite, “ali u ovome ću izgledati kao da radim u IKEA-i”, kompanija je ubeđena da će ovaj potez biti dobar i da postoji tržište za njega. Naravno, uz kolekciju su napravili i lookbook, i moram priznati, deluje kao profesionalni lookbook jedne modne kuće. Takođe, s obzirom na to da je kolekcija zasad limited edition i ne postoji objava da li će se pojaviti bilo gde sem u Japanu, sigurna sam da će vrednost stvari iz nje porasti i da će se među ljubiteljima street style-a napraviti pravi hype oko nje.

Dakle, da li će IKEA nastaviti karijeru i modnog brenda ili ne, ostalo je da se pitamo, a do tada – pratimo kako će influenseri odreagovati na ovu vest.

Naslovna fotografija: instagram.com/ikeajapan

Jovana

Comments