miroslava duma pink plaid Ikona stila: Miroslava Duma Ako pratite modu, pogotovo na internetu, verovatno ste čuli za Miroslavu Dumu. Ona je ruska IT devojka, inspiracija i modni uzor devojkama širom sveta. Miroslava je bivši urednik Harper’s Bazaar-a (Rusija), a sada je samostalni saradnik mnogih magazina, kao što su L’Officiel Russia, OK Magazine, Tatler, Glamour (Rusija). Modni fotografi prate je u stopu, a sajtovi poput Sartorialist i Garance Dore su puni njenih slika. Ova devojka je u Rusiji poznata i kao ćerka ruskog senatora Vasileja Dume (Vasilay Duma). Međutim, za svoje mesto na modnoj ruskoj sceni izborila se sama.

Ne dozvolite da vas njeno detinjasto lice prevari. Iako izgleda kao devojčica, Miroslava je poštovani autoritet. Njene strasti su Hermes torbe i Louis Vuitton šalovi. Miroslava nikada ne greši kada je moda u pitanju. Viđena je u prvim redovima najvažnijih modnih revija i ima armiju obožavalaca na internetu. Prošle godine rodila je svoje prvo dete i proglašena je za jednu od najlepših trudnica. Na internetu postoji čak i izreka: “Prvo dolazi ljubav, zatim brak, a onda Miroslava Duma u šik trudničkoj odeći!” Pored mode, Miroslava se bavi i humanitarnim radom. Osnivač je organizacije Mira’s planet.

Što se tiče Miroslavinog stila, on se može opisati kao ženstven i šik. Skoro uvek je u haljinama ili suknjama. Lepa građa omogućava joj da nosi sve. Nekada izgleda kao devojčica, a nekada kao poslovna žena. Miroslava na sebi uvek ima detalj koji privlači pažnju, a obično su to velike torbe. One treba da budu mirnih boja i pravilnih oblika, a najvažnije je da budu praktične. Njeno pravilo je “manje je više” i nikada ne preteruje sa detaljima. Kada je nakit u pitanju, Miroslava uvek ima dosta prstenja i gomilu narukvica, kao i velike naočare za sunce. Miroslava ne eksperimentiše sa bojom cipela i najčešće nosi crne, kako bi joj se slagale uz crne debele čarape koje nosi u skoro svakoj prilici (što je i logično obzirom da živi u hladnoj Rusiji). Miroslava je i u kasnoj trudnoći bila prisutna na svim modnim dešavanjima. Trenutno pauzira i brine o bebi, ali ne sumnjamo da će se uskoro pojaviti u svom najlepšem izdanju vozeći šik kolica.


Ana Šurdilović broji dane do diplome fakulteta za novinarstvo. Ovisnik je o Facebook-u, seriji Gossip Girl, modnim magazinima i shoppingu. Ludo je zaljubljena i u ljubavi pronalazi inspiraciju. Sve zanimljivosti beleži na svom blogu Anaonheels.

Comments