San svake devojke je da ima lepu i negovanu kosu, da može da joj radi šta god poželi, a da ona i dalje bude meka i sjajna. E pa, to jeste moguće! Ako niste znale, ni figaro, ni presa, ni fen vam nisu potrebni; upotrebite samo svojih deset prstiju i imaćete i modernu frizuru i zdravu kosu!

pletenice Imajte modernu frizuru ove sezone

Moderno, a jednostavno se može napraviti

Ne, ne, nije vam potrebno višečasovno prženje pod presom sa reckastim dodatkom da biste imale ovakvu frizuru. Upotrebite staru tehniku – operite kosu pred spavanje, ostavite je da se malo prirodno osuši, a zatim ispletite što više tankih pletenica. Može i debljih, zavisi kakav efekat želite. Ujutru ih samo raspletite i – eto!

talasi Imajte modernu frizuru ove sezone

Ležerno i prirodno

Još jedna moderna frizura koju lako možete same napraviti. Polusuvu kosu odvojite na deblje pramenove i jedan po jedan uvijajte od krajeva prema korenu kose, a zatim ih zakačite šnalicama u neuredan žbunić. Što veće i opuštenije talase želite, neka žbunići budu veći i labaviji.

kovrdže Imajte modernu frizuru ove sezone

Ludo i divlje

Ako želite malo luđi efekat, tanje pramenove namotajte na tračice koje ste napravile cepanjem čaršava ili krpe ili čega god. Znate taj trik! Nakon namotavanja, samo vežite krajeve tračica, a ujutru ćete dobiti divne, sitne lokne. Malo ih samo oblikujte kremom za kosu i imaćete sjajnu frizuru!

volumen Imajte modernu frizuru ove sezone

Za romantične duše

Ovakvu divnu kosu punu volumena sa blago prelomljenim krajevima dobićete vrlo jednostavno – samo krajeve kose nakvasite i stavite malo pene. Potom sve to lepo zgužvajte u čupavu, labavu punđu na vrhu glave i ostavite je tako nekoliko sati da se oblikuje. Posle je samo rastresite i spremne ste za zavođenje!

spiralne lokne Imajte modernu frizuru ove sezone

Moguće i bez figara

Iako deluje neverovatno, ovakve lepe, spiralne lokne možete dobiti i bez korišćenja figara. Lepo iskorisite savet naših baka – izdelite kosu na bezbroj tankih pramenova i onda svaki posebno lepo, čvrsto namotajte na viklere. Obavite ovo pre spavanja, a kako vam se u toku noći ne bi sve rasturilo, poslužite se kapicom za tuširanje.

Holivud Imajte modernu frizuru ove sezone

Glamurozne holivudske lokne

Ova frizura jeste zahtevna i trebaće vam mnogo strpljenja, ali, moguće je napraviti je bez korišćenja bilo kog izvora toplote! Potrebno vam je dosta pene za oblikovanje i velika, kvalitetna četka za feniranje. Uvijajte pramen po pramen, neka budu veliki, i dobićete divne glamurozne lokne, idealne za svaku priliku!

Izvori fotografija: hair.allwomanstalk.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments