Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

I zatim su živeli srećno, sve do kraja svojih dana – uopšte nije loš kraj, samo zato što je već korišćen“, što reče Bilbo Bagins onomad. Ali bilo je tu još reči o srećnim krajevima u avanturističkim pričama i o tome da kad se nađeš “iznutra” (što reče Sem Gemdži) u nekoj priči, to uopšte nije onako kako čitaocu izgleda – kao da su ti junaci hteli i tražili sve što ih je snašlo i bili su neustrašivi i nikada nisu sumnjali u sebe i svoje poslanje.

E pa, iznutra, hepiend ne postoji. Jer kad se udaš za princa (ili ubiješ zmaja i dobiješ princezu) i odjašeš na belom konju u magličastu romantiku, tu se stvari ne završavaju, nego počinju.

A nije romantika ono što počinje. Niti sreća. Počinje istrajavanje, prihvatanje, razumevanje, mirenje, ako imaš nešto baginsovske mudrosti. Ako nemaš, počinje nezadovoljstvo, neprihvatanje, ogorčenje, okorelost, zadrtost, odbacivanje. I umanjivanje pameti, svesti i moći.

I kad si okrenuta mudrosti, previše je toga što će pokušati da ti umanji pamet, svest i moć, a kad nisi, nećeš čak ni shvatiti da se baš to dešava. Nemudri ostaju isti, osim što vremenom sve više počinju da liče, karakterno i fizički, na sopstvenu karikaturu. Mudri prihvataju promene (iako ih ne priželjkuju), a uspešni i harizmatični kreću u susret promenama. I u knjigama i u životu.

Starenje je nizanje gubitaka. Gubiš mladost, snagu, izdljivost. Gubiš lepotu. Gubiš uloge koje si navikla da igraš, koje voliš da igraš i veruješ da su pisane za tebe (ljubavnica, majka, supruga) i gledaš kako mlađi (tvoja deca) počinju da pronalaze sebe u tim ulogama. Tebi preostaje uloga penzionerke, babe, prijateljice. Hvala bogu, celog života možeš da budeš nečija prijateljica, prijateljstvo je najpouzdanija ljubav koja postoji!

Sve što imaš i svakog koga imaš, možeš da izgubiš odjednom, ili možeš da gubiš lagano, u procesu životnog ciklusa (na kraju umreš i izgubiš i sam život).

Editors choice