Da li ste primetili da imate problema sa nesanicom, te ste samim tim izmoreni, nervozni, bezvoljni i bez energije? Ukoliko je odgovor potvrdan, ovo je tekst koji vam može pomoći. U savremenom dobu, mnogi od nas usled svakodnevnog stresa i gustog rasporeda osećaju posledice manjka sna – i zato smo rešili da se ovim problemom konačno pozabavimo. Vreme je da sebi obezbedimo odmornu 2022. godinu, u kojoj ćemo imati energije da se posvetimo drugim stvarima koje želimo u životu, za koje ćemo samim tim što smo dobro naspavani imati snage i volje. Kao što kaže viralni TikTok – when you snooze, you win!

Unapred pripremite ono što vas čeka ujutru

Čeka vas “more” obaveza već od trenutka kako otvorite oči? Deca vam odlaze u školu i potrebno je spremiti im doručak, važno vam je kako ćete se obući za poslovni sastanak, imate režim ishrane koji morate poštovati ili slično? Naš savet je – sve što možeš uraditi danas – uradi danas! Unapred pripremite svoj autfit, kreirajte obroke ukoliko je moguće ili makar pripremite sve sastojke. Uveče ćete imati više energije i vremena nego ujutru, a kada vam je sve pripremljeno moći ćete da se opustite i dopustite nekoliko minuta sna duže.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Navucite pidžamu kako biste “prevarili” organizam

Naš um funkcioniše na najrazličitije načine, kreira navike i impulse. Samim tim, naše telo instinktivno reaguje na oblačenje pidžame – kada je obučemo, osećamo se komforno, kao da je veče i da je vreme za spavanje, i da tog dana više nigde ne idemo. Zato, počnite da praktikujete oblačenje u pidžamu pred kraj dana (ne mislimo na to da ceo dan provedete u pidžami, iako smo svi to nekada uradili) i naviknite svoj organizam na pripremanje za san. Sigurno da ćete nekada zaspati u helankama ili kućnoj dukserici, ali verujte nam – posvetite pažnju pidžami u kojoj ćete se osećati dobro.

Obratite pažnju na sva čula

Kada je san u pitanju, važno je uključiti (odnosno isključiti) sva čula. U zavisnosti od toga na šta ste osetljivi i šta vam prija, predlažemo vam da nabavite masku za oči, čepiće za uši, mirisna aromatična ulja ili štapiće, ili da pustite opuštajuće zvukove. Pokušajte da umirite i zadovoljite svako svoje čulo, kako bi vam telo lakše utonulo u san.

Comments