Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti - predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana

389A0223 5 Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti   predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana

U svetu koji se neprestano menja, gde brzina života diktira tempo, važno je pronaći vreme za sebe – trenutke mira koji donose ravnotežu i blagostanje. U tim momentima, svaki izbor koji napravimo za sebe može biti mali korak ka boljem zdravlju i našem opštem zadovoljstvu. Od načina na koji započinjemo dan, preko izbora koje pravimo za obroke, do malih užina koje postaju sastavni deo naših večernjih rutina – svaka odluka je prilika za pozitivnu promenu.

Jutarnji rituali kao temelji uspešnog dana

Započnite dan uz pametne izbore. Jutarnji rituali su ključni za postavljanje tonaliteta celog dana. Da li ste znali da nešto tako jednostavno, kao što je izbor pića uz jutarnju kafu, može uticati na vaše raspoloženje i energiju kroz ceo dan? Jedna od jednostavnijih promena u našoj rutini jeste da, uz doručak, u prvu kafu dodate biljni napitak od badema ili ovsa, koji možete da koristite i ukoliko postite ili ste na posebnom režimu ishrane. Uz savršeno kremasti kapućino koji ne samo da mami čula, već je i blagotvoran za vaše zdravlje – razlika se već primećuje dok skrolujete kroz društvene mreže, čitate prve mejlove ili najnovije vesti. 

389A0114 Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti   predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana
389A0268 Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti   predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana
389A0065 Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti   predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana

Obroci kao saveznici u ostvarivanju ciljeva

Ishrana je temelj našeg dobrog raspoloženja – svaki obrok je prilika da nahranimo telo onim što mu je zaista potrebno. Ali, da li je moguće uživati u ukusnim i nutritivno bogatim obrocima, a da pritom ne oduzimaju dragoceno vreme? Predstavljamo koncept koji će vašu kuhinju pretvoriti u prostor gde zdravlje i zadovoljstvo idu ruku pod ruku. Napici od badema i ovsa, lagani i prirodni, predstavljaju savršen izbor za nekog ko u svemu teži balansu. Proizvedeni od žitarica i orašastih plodova, ovi napici donose osećaj lakoće tokom celog dana, savršeno se uklapajući u vašu svakodnevicu. Njihova bogata hranljivost i ukus, uz dodatak kalcijuma, vitamina, bez laktoze – čine ih idealnim izborom za sve one koji teže zdravijem izboru bez kompromisa na ukusu. Možete da ih koristite i dok pravite omiljeni smoothie nakon napornog vežbanja. Jedan od omiljenih brzih obroka u čaši idealan je način da, sa samo nekoliko gutljaja i za svega nekoliko minuta, unesete i povrće koje često zaboravimo da uključimo u ishranu.

Evo jednog predloga za ukusan smuti:

– 1 banana
– 100ml biljnog napitka po vašem izboru
– 1 šaka jagoda
– 1 šaka borovnica
– badem

Sastojke stavite u blender – što će smutiju dati posebnu dozu svežine.

Popodnevni odmor kao oaza mira

Svako od nas zna za taj popodnevni trenutak kad tražimo nešto što će nas osvežiti i ponovo pokrenuti. Umesto uobičajenih izbora, zašto ne biste odabrali opciju koja vas ne samo oplemenjuje, već i hrani vaše telo raznovrsnim vitaminima? Ko kaže da poslastica posle ručka mora da bude guilty pleasure kad u pripremi svojih omiljenih slatkiša možete da koristite napitke biljnog porekla? Predstavljamo vam brzi recept za popodnevnu užinu, čineći vašu pauzu omiljenim delom dana.

Recept za čokoladne mafine sa biljnim mlekom:

Sastojci:

– 1 šolja integralnog brašna
– 1/2 šolje kakao praha
– 3/4 šolje kokosovog šećera
– 1/2 šolje biljnog napitka (od badema ili ovsa)
– 1 zreli avokado
– 1 kašičica vanile

Uputstvo:

– Pomešajte sastojke i sipajte u kalup za mafine.
– Pecite na 180°C oko 20 minuta

Vaš popodnevni odmor uz lagani, osvežavajući slatkiš može da bude idealan dodatak opuštajućoj oazi mira.

Imlek Oaza uz vas na putu ka zdravim navikama

Najlakši način koji može da nam pomogne na putu ka sticanju zdravih navika predstavlja Imlek Oazabiljni napitak koji se savršeno uklapa u svaki segment užurbanog dana. Od jutarnjeg kapućina do večernjih užina, Imlek Oaza od badema i ovsa je više od napitka – to je vaš partner u kreiranju srećnijih dana. 

logo imlek Kako male promene u ishrani mogu doneti velike prednosti   predstavljamo vam biljni napitak za uspešan početak dana

Imlek, već 70 godina poznat po kvalitetu svojih mlečnih proizvoda, sada donosi novinu na tržište, upotpunjujući ponudu sa proizvodima biljnog porekla. Time se potvrđuje njegova inicijativa i inovativnost, ali i želja da odgovori na savremene potrebe potrošača za zdravijim i raznovrsnijim izborom u ishrani.

U srcu ove priče, Imlek Oaza nije samo proizvod; to je simbol nove ere u kojoj se tradicija susreće sa inovacijom, gde se kvalitet ne žrtvuje zarad trendova, i gde se svaki dan može započeti sa osmehom, zahvaljujući malim izborima koji čine veliku razliku. Novi biljni napitak sadrži kalcijum i vitamine B2, B12 i D2, a možda i njegova najveća prednost, jeste to što ne sadrži laktozu, tako da je pogodan za sve koji su alergični na mlečni šećer. 

Sada kada znamo koliko malo treba da započnemo ovu transformaciju, jedino pitanje koje ostaje je: zašto čekati? Promenite svoje navike uz jednu čašu Imlek Oaze.

SUBSCRIBE FOR WANNABE LATEST NEWS

X