Na prvi pogled makeup tutorijali Katarine Martinez izgledaju kao svi drugi koje smo videli milion puta na Instagramu i Youtubeu: savršene obrve, tona hajlajtera, i idealno iscrtan ajlajner. Međutim, ako pogledamo malo bolje shvatićemo da je nešto zaista drugačije u njenim tutorijalima: svi su u potpunosti ispričani znakovnim jezikom.

Ideja ove influenserke potekla je još sa fakulteta na kom je nedavno diplomirala na studijama komunikacije i poremećaja u komunikaciji, tokom kog je u skladu sa svojim blogerskim afinitetima i ljubavi prema šminki, primetila u kojoj meri su beauty videi zapravo hermetični i nedostupni za gluve i one koji imaju problema sa sluhom. Katarin je zato odlučila da preuzme stvar u svoje ruke i kombinujući svoju ljubav prema makeupu i strast prema audiologiji stvori nešto neverovatno i drugačije.
Njen prvi tutorijal je naišao na sjajne povratne informacije koje su je ohrabrile da nastavi sa onim što radi. Nakon svih pozitivnih reakcija, nastavila je da snima tutorijale na mnogobrojne teme- palete karmina, saveti za pravilno nanošenje ajlajnera i čak i nekoliko postova u kojima dokumentuje ličnu dnevnu rutinu nege kože. Rezultat: Instagram strana sa preko 38k vernih pratilaca i nekoliko novih saradnji za makeup brendovima.

 

Comments