Dosta vremena u toku dana provodimo na društvenoj mreži Instagram, listajući razne profile. Pravi istinski fashionista prati gomilu dizajnera, underground artista koji su usko povezani sa modom, ali i najbolje modne fotografe današnjice.

Bliži nam se jesen i samim tim nova “tura” nedelja mode širom sveta, a ona u Njujorku je svakako najistaknutija. Osim što ćemo imati priliku da vidimo razne nove dizajne na modnim pistama, modni magazini će biti zauzeti novom modnom sezonom i trendovima za jesen/zimu. Ono što svakako ne treba zaobići je i novi talas talentovanih fotografa, koji ne mogu da dočekaju da nove kolekcije fotografišu što u “street style” duhu, što u studiju. A sve to ćemo sigurno imati priliku da vidimo na njihovim Instagram profilima!

Izdvajamo deset najboljih IT fotografa na koje bi trebalo da obratiš pažnju.

CAMPBELL ADDY

Fotograf, videograf i model Campbell Addy je jedan od najuzbudljivijih umetnika koji dolaze iz Londona u poslednjih nekoliko godina. Iako ima samo dvadeset i šest godina, on je već radio za naslovne strane magazina kao što su i-D British Vogue. Kroz svoje najnovije fotografije, on ispituje prošlost LGBTQI+ umetnika koji su ponosno gradili put za nove generacije.

RONAN MCKENZIE

Ronan McKenzie je svoju modnu karijeru započela kao stilista. Nakon tri meseca rada je shvatila da je mnogo više fascinirana ljudskim likom, nego odećom. Zbog toga se prebacila na fotografiju, gde je jako brzo ostvarila veliki uspeh. Uglavnom fotografiše lica koja nisu česta u modnoj industriji, i na taj način kroz svoj rad slavi različitost među modelima.

KYLE WEEKS

Fotograf Kyle Weeks je poreklom iz Namibia, Južne Afrike. Sa samo sedamnaest godina je prvi put uzeo fotoaparat u ruke i fotografisao predele Namibie, kao i svoje prijatelje. Jednog dana je slučajno upoznao ženu koja mu je ponudila svoj studio da se takoreći “igra”. Nakon vikenda provedenog u studiju, shvatio je da je fotografija njegov poziv, a veoma brzo je izdvojen od strane British Journal of Photography kao jedna od budućih nada fotografije.

VALERIE CHIANG

Instagram profil Valerie koja je iz Los Angelesa, izgleda kao arhiva legendarnih fotografa kojima kroz svoj rad na svoj specifičan način odaje počast. Ponekad je veoma teško poverovati da je ona na sceni samo nekoliko godina, jer je njen talenat mnogima iz sveta modne industrije prosto fascinantan.

RYAN JAMES CARUTHERS

Ryan James je kao dete bio psihički i fizički maltretiran od strane svojih vršnjaka jer je drugačiji. Ali to što si drugačiji, ne znači i da nisi u pravu. On je inspiraciju našao kroz svoje preživljene traume i tako se probio kao jedan od najboljih fotografa današnjice sa samo dvadeset i tri godine. To potvrđuje i nagrada koju mu je dodelio British Journal of Photography za najbolju mladu nadu fotografije. Njegova najbolja osobina kao fotografa i umetnika je što ume da unese emociju u svaku fotografiju koju napravi.

Comments