Sada kada znam temu sledećeg Mat Gala bala, moram da priznam da imam veeelika očekivanja od Rijane! Čekaj, čekaj, pojasniću…

Čuvena izložba (koju prati još čuveniji bal!) koja se otvara svakog prvog ponedeljka u maju u njujorškom muzeju Metropolitan nosiće naziv “Camp: Notes on Fashion”. Ovo ti verovatno ništa ne znači u ovom trenutku, ali evo šta se krije iza: tema je inspirisana radom Susan Sontag iz 1964. pod nazivom Notes on “Camp”, a ono što je kustosu Metropolitena Endru Boltonu zapalo za oko jeste deo o “ljubavi prema neprirodnom: umetničkom i preterivanju”. Osim toga, Bolton je otkrio da reč camp potiče od francuske reči camper koja označava ekstravagantno, kičasto poziranje – u prevodu, preterivanje!

Kako Bolton kaže, Marlen Ditrih, Šer i Elton Džon su odlični primeri ovakvog preterivanja, pa verovatno možemo da očekujemo da će baš ove kultne ličnosti poslužiti kao inspiracija zvanicama koje će prošetati crvenim tepihom 6. maja 2019. godine. Naravno, sumnjam da će Rijani bilo ko biti inspiracija budući da je ona već sama po sebi kako inspirativna, tako i kraljica ekstravagancije, a baš zato jedva i čekam da vidim šta će nam to pevačica prezentovati. Ako je sudeći prema njenim dosadašnjim Met Gala izdanjima – nešto veliko!

Comments