Već smo konstatovali da se modna industrija menja i to više i nije novost. Novost je jedino to ko će se prikloniti ovom globalnom apelu za spašavanje sveta i promenu mišljenja i ponašanja prema ženama koji je sve više u centru pažnje, naročito nakon formiranja #MeToo pokreta. I dok Versace i dalje uspešno odoleva pritiscima novih i ispravnijih standarda i ideala lepote, Victoria’s Secret je već u ozbiljnoj krizi – poslednja revija koja je izazvala lavinu negativnih komentara zbog nepostojanja inkluzije ima najniži rejting od nastanka brenda! Srećom pa postoje i oni koji su svesni promena koje se dešavaju i tome se mudro prilagođavaju, ne zbog nekog publiciteta ili priznanja, već zato što osećaju da je to ispravno.

Pirelli kalendar postoji još od 1964. godine i postao je tako popularan i poznat upravo zbog svoje Playboy pin-up estetike – na stranicama kalendara su se oduvek nalazile poznate ličnosti ili modeli koji su, da se tako izrazim, prave bombe, seksi, izazovne, predmet muških maštarija, a fotografije su prosto prštale od seksepila i erotike. Iza njih su stajali najpoznatiji fotografi tog vremena i cela priča je, eto, od najranijih dana, propagirala ono “seks prodaje sve”. Ali – više ne!

Već nekoliko godina unazad, Pirelli malo po malo menja svoj vizuelni identitet i ne plaši se toga da će izgubiti svoju publiku. Da, žene su i dalje glavne junakinje kalendara, ali sada na mnogo drugačiji i ljudskiji način. Način sa kojim možemo da se poistovetimo, a ne iskompleksiramo. Nema golotinje, samo emocija.

Comments