Pa, decembar je sam po sebi dovoljno kul. Ukoliko si imala lošu godinu, divno je što joj je najzad došao kraj. Ukoliko voliš zimu i praznike, sigurno se i sama osećaš raspoloženo, svetlucavo i čarobno što najzad možeš da okitiš kuću od poda do plafona i po ceo dan slušaš božićne albume. Dakle, kom god pristupu želiš da se prikloniš, moraš da priznaš – decembar je kul!

OK, sasvim je legitimno ako te još uvek nismo ubedili u to, ali hajde da onda pokušamo sa nekoliko trendova iliti ključnih momenata koji će obeležiti poslednji mesec u 2019. godini, poslednji mesec u ovoj deceniji.

Taylor Swift

Neko će potvrdno klimnuti glavom, neko će prevrnuti očima, ali svi ćemo se složiti – Taylor Swift je uvek #trending! Pa ipak, ovog meseca će posebno biti u centru pažnje i to zato što će 12. decembra dobiti Billboardovo priznanje Woman of the Decade i tako postati prva žena ikad koja je dobila ovu nagradu. Ovo je samo uvod u ono što sledi – 20. decembra nas čeka premijera filma “Cats”, a potom i dodela Grammy nagrada u januaru na kojoj će sigurno takođe izdominirati. U to ime, odnosno u njeno ime, we will leave the Christmas lights up ’til January. This is our place, we make the rules.

FOMO

Još jedan “trend” koji je tokom decembra na snazi jeste fenomen FOMO (fear of missing out) – strah da nešto propuštamo, da će se svi bolje zabaviti i to bez nas. Kada je sezona praznika, to i nije tako prijatan osećaj – pa i mi želimo da se družimo, uživamo i dobro se provodimo! FOMO ide ruku pod ruku sa sezonom depresije koja okvirno traje od početka jeseni do kraja zime, pa budi spremna na to da ćeš morati da se malo više pozabaviš sobom i ljudima oko sebe – pokreni se i organizuj sama zajedničku aktivnost koju svi volite i prepustite se prazničnom, dobrom raspoloženju! To je kul strana ove pojave – razlog više da se ušuškavaš, grliš, smeješ, uživaš i provodiš sa ljudima koje voliš. Prevencija “blue” mood-a se i te kako računa!

Baby Yoda

Ovaj decembar je u znaku Star Wars ostvarenja – 20. decembra je premijera filma “The Rise of Skywalker”, dok svoju sve veću popularnost istovremeno stiče i Disney+ serija “The Mandalorian” koja se, istina, emituje od novembra, ali svoj vrhunac doživljava upravo sada. Iako je “mali zeleni” zvanično nazvan “The Child”, opsednuti fanovi su ga nazvali Baby Yoda, a koliko je ovaj slatkiš postao popularan i voljen, govori i činjenica da se već prodaju majice sa njegovim likom po ceni 23-26 dolara. Čak i da nisi fan ove franšize, priznaćeš, jako je sladak!

Poznati u pidžamama

Sve je počelo sa Kristen Bell koja nas je i zvanično uvela u sezonu “hibernacije” objavivši prilično realnu sliku braka – dok je ona prala zube, njen muž Dax je neodoljivo pozirao u pozadini. Uglavnom, ovo ne bi ni privuklo pažnju medija da Kristen na sebi nije imala preslatku “Sesame Street” pidžamu koja nas je automatski podsetila na to da treba da se opuštamo u udobnosti svog doma (pa i pidžame!) jer je jednostavno taj period godine. Sledeća na spisku poznatih u pidžamama bila je Cardi B, koja je u Louis Vuitton pidžami odgovarala na Vogue-ovih 73 pitanja. Dakle, u skladu sa godišnjim dobom, trendovima koje postavljaju poznati i celokupnom hygge vajbu, svi influenseri će prigrliti svoje pidžame i početi da kače savršene, praznične, instagramične slike na kojima ćemo im potajno zavideti, ali koje će nas istovremeno i inspirisati da i same napravimo taj simpatičan kutak u svom domu. Živeo period hibernacije!

Comments