Dobro došli u januar! U novu godinu, u novu deceniju, u nove priče o trendovima širom ovog našeg online neba! Bez obzira na to da li veruješ u simboliku ovog novog početka ili ne, ne možeš poreći da u celoj toj prazničnoj priči ipak postoji neka magija. Ali, ako si i dalje skeptična i potrebno ti je još ubeđivanja u to da je januar (čitaj: novi početak) zaista kul, u nastavku ti donosimo nekoliko najzanimljivijih trendova, priča i dešavanja koji će tokom narednih dana biti u fokusu.

Povratak pop kraljica

Januar je mesec kada ćemo se možda, samo na trenutak, zapitati da li je zaista 2020. ili smo možda ipak zalutali u 2010! Jer, pop zvezde koje su obeležile početak decenije koja je za nama, i Selena Gomez i Kesha, najavile su i zvanični, pravi comeback novim albumima koje su njihovi fanovi sa nestrpljenjem očekivali. Zanimljivo je da su obe pevačice premijeru zakazale za 10. januar, a dok je Selena svoje “čedo” nazvala Rare, Kesha se odlučila za naziv High Road. Nećemo nagađati šta možemo da očekujemo – jednostavno jedva čekamo da poslušamo!

Duksevi

Ako smo nešto naučili o trendovima u prethodnoj deceniji, onda je to jedna stvar – Kim je ta koja ih postavlja! Nakon što je objavila fotografiju na kojoj je sa svojom porodicom, identično obučenom u udobnu sportsku odeću, shvatili smo da su duksevi i trenerke manje-više obeležile 2019. godinu. Ili možda ipak deceniju? Bilo kako bilo, to koliko nam je sportska odeća važna dokazuje i: a) činjenica da je high-fashion duks prvo što ćeš videti na izložbi Power Mode: The Force of Fashion, b) postojanje izložbe posvećene isključivo duksevima i njihovoj ulozi kroz istoriju mode i c) činjenica da je najprodavaniji komad na Amazonu upravo – duks! Zašto duks u januaru? Zato što je vreme praznika, odmora i zimovanja i svima nam je zaista dosadila fensi odeća! Ovako, kod kuće, u opuštenoj atmosferi, bez griže savesti se možemo ušuškati u omiljeni (idealno oversized!) duks i uživati u prazničnim filmovima uz činiju ruske salate!

Lepe vesti

Ne znamo da li je do Nove godine i njene simbolike ili nam je jednostavno dosta ružnih i tužnih priča koje zaista želimo da ostavimo iza sebe, ali – pozitivnost je ponovo u modi i mi joj se iskreno radujemo! Vođeni ovim trendom, mnogi otvaraju sajtove i naloge na društvenim mrežama koji prenose samo lepe, pozitivne i ohrabrujuće priče koje sve nas zaista uveravaju u to da dobro postoji i da treba da verujemo u njega. Ako januar nije idealan trenutak za čišćenje mentalnog otpada, onda ne znamo koji je!

Comments