Nakon večnog januara, februar je proleteo i, dok si trepnula, eto nas u martu! Doduše, neću da se žalim – mart je onaj mesec koji najavljuje jedno od najboljih godišnjih doba, proleće, i prvi je vesnik toplijeg dela godine koji svi jedva čekamo. Što znači – volimo mart! Iako je već sam po sebi ovaj mesec dovoljno kul, kroz naredne dane će se provlačiti još neki trendovi koji su takođe kul, a kojima ćemo svedočiti a gde drugo nego na Instagramu. Evo koje teme će dominirati na IG feedu:

Boja lavande

Move over, millennial pink! Ovog meseca (pa i cele godine) naša pažnja će biti usmerena na nežne lila tonove koji su tako prolećni, tako ženstveni i tako šik! Ukoliko si se tokom zime krila iza tamnih nijansi, pravi je trenutak da svoj garderober osvežiš kaputom, pantalonama, patikama ili nekim drugim komadom u boji lavande. Naravno, to može da bude i neki detalj poput naočara za sunce ili marame oko vrata, ali poenta je da uneseš duh proleća u svoju svakodnevicu, čak i pre nego što proleće zaista dođe.

#CraftStoreChallenge

Preživeli smo #10YearsChallenge, ali za #CraftStoreChallenge nisam baš sigurna. Prvi je trajao samo dan ili dva, a drugi će bogami zahvatiti ceo mesec. Uglavnom, ako si zaljubljenik u selfije, volećeš ovaj trend jer on i podrazumeva objavljivanje fotografija sebe uz detalje poput veštačkog cveća ili zelenila. Dakle, totalno u duhu proleća… ili u fazonu Dodola – odluči sama.

Kardamon

Ovaj aromatični indijski začin je prethodnih meseci privlačio mnogo pažnje, uglavnom zbog pozitivnog uticaja na zdravlje (smanjenje hipertenzije, sprečavanje razvoja nekih vrsta raka, ublažavanje depresije), ali je sada dospeo i do omiljenih nam društevnih mreža poput Instagrama i Pinteresta i samim tim naših jelovnika i to onako u ozbiljnijoj meri. U suštini, kardamon možeš da dodaš u skoro sve što jedeš i piješ, a skrolujući feedom sigurno ćeš pronaći i neki super kul recept.

Panda planer

Ko god ti kaže da ne voli planere – laže! Mislim, kako danas bilo šta možeš da uradiš bez planera?! Ovog meseca će u trendu biti Panda planeri koji ti omogućavaju da se organizuješ po mesecima, nedeljama i danima, ohrabruju te da razmišljaš pozitivno i praktikuješ zahvalnost, a na Amazonu imaju najviše “5 zvezdica” u odnosu na ostale planere. Slučaj zatvoren.

Comments