Ne znam za tebe, ali ja baš verujem u simboliku dočeka Nove godine. Znaš već, stara prolazi, odlazi, ostavljamo iza sebe sve što je bilo loše i sa nekim novim optimizmom, željama i snovima ulazimo u novu. Znam da nije realno da nova godina zaista bude novi početak, ono, živela sam i do tad i ne mogu sve da obrišem kao gumicom i ponovo postanem tabula rasa, ali se nekako osećam osnaženo da promenim ono što mi nije prijalo i da zaista pokušam da budem nova ja, koliko god to delovalo kao totalni kliše. Možda je ovo rezultat raznih okolnosti iz 2018, ne znam, ali ono što znam je da sada zaista jasno znam šta želim u 2019. I definitivno ću se potruditi da sve što je bilo bezveze jednostavno ostavim i krenem dalje… Što se kaže, u nove pobede!

Elem, ukoliko o Novoj godini ne želiš da razmišljaš u kontekstu nove sebe, onda počni da razmišljaš u kontekstu novih trendova i novih početaka koji će se desiti u svetu mode, lepote, uređenja enterijera i drugih svakodnevnih oblasti života. Ruku na srce, u 2018. godini je bilo zaista mnogo trendova koji nas nisu prijatno iznenadili, takođe je bilo i onih koje smo voleli već godinama unazad, ali i jednim i drugima je sada vreme da kažemo zbogom, baš kao i 2018. godini! Da li si spremna?

Mikro naočare

Ovo je jedan od onih trendova koje čak ni Bijonse nije mogla da iznese – ili učini da zaživi. Ono stvarno. Zato, nekoliko meseci nakon što su ovaj model naočara nosile Kendal Džener i Džidži Hadid, on odbrojava poslednje dane svoje vladavine i štafetu predaje, da kažem, pravim naočarima koje zaista mogu da nas zaštite ili sakriju. Zato, tokom 2019. ćemo se polako vratiti klasičnim oblicima, okruglim, oversized, mačkastim… Šta god ti bolje stoji! Što bi se reklo, thank you, next!

Dad patike

Znam, svi su se nešto “naložili” da ih nose i koliko god mi nije bilo jasno šta je tu tačno lepo, nisam želela da budem hejter – nekome se sviđaju, neko ih nosi samo zato što su u trendu i nosi ih neko tamo na Instagramu… Svako je imao svoj razlog, a činjenica jeste da smo zaista mogli da ih vidimo svuda. Bez preterivanja. Što originale (Balenciaga Triple S), što kopije koje su izgledale jednako … loše? Sve u svemu, izgleda da je i ovom trendu došao kraj i sa radošću mu govorimo zbogom dok za 2019. biramo neke svedenije modele patika… Možda.

Kiseli krastavčići

Ozbiljna sam! Preplavili su baš sve, počevši od pice (ništa im nije sveto), preko šejkova sa ukusom kiselih krastavčića (?), pa sve do onih letnjih dušeka za plažu u tom obliku (???)! Jednako sam zbunjena kao i ti i ne znam šta mi je veći fail, ali izgleda da smo u 2018. godini bili kolekivno trudni pa nam je bilo potrebno da posegnemo za nečim kiselim. I gde treba i gde ne treba. Svakog čuda tri dana dosta, pa tako i ovog, samo što ne znam da li treba da se radujem odlasku ovog trenda jer se bojim toga koje će povrće sledeće da dođe na red…

Comments