Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Da li ste nekada ostavljali uvredljive, loše i nepristojne komentare na Instagramu? Da li ste se nekada pokajali zbog toga? I da, znamo, sada ste verovatno pomislili da je danas nekoga veoma lako uvrediti na Instagramu i da se svi vređaju i za sitnice, ali poenta je šta je sitnica. Za vas je možda normalna stvar da se usudite da nakon oštrog komentara kliknete enter i zaboravite nakon pola sata i šta ste komentarisali, ali taj vaš bezazleni komentar može neku osobu duboko da povredi. I naravno da postoje i oni koji svesno vređaju, svesno ostavljaju komentare koji mogu veoma loše da se odraze na sve što jedna ličnost radi.

View this post on Instagram

#cyberbullying

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Instagram je to prepoznao i već se neko vreme bori protiv nasilja na internetu, kao i protiv uvredljivih komentara. Zato će ova društvena mreža ubuduće koristiti poslednje slovo tehnologije, veštačku inteligenciju, kako bi sprečio ove kometare i tako sačuvao čak i živote. Poznato je i nećemo da krijemo da su pojedinci širom sveta pokušali sebi da oduzmu, a neki su i oduzeli život nakon što su dugo vremena trpeli za njih nepodnošljivo nasilje na internetu.

Ova poslednja izmena će vas upozoravati pre nego što se odlučite da postavite bilo šta što može povrediti nekoga, bilo da je u pitanju komentar ili je to neki natpis na fotografiji. Takođe, biće na sve načine suzbijan sadržaj koji poziva na samopovređivanje. 

Instagram veruje da će na ovaj način pružiti korisnicima priliku da se predomisle, odnosno da preispitaju svoje reči. Kada vam neko eksplicitno naznači da vaše reči, vaša fotografija, vaš gif mogu da povrede nekog, možda ćete odustati. Ovo se pre svega odnosi na one osobe koje samo nisu svesne da nekoga mogu da povrede, ali i na one osobe koje svesno žele da izazovu skandal, pa ova opcija na neki način pokušava da ih u tome osvesti.

U praksi to će izgledati ovako: Kada pokušate da na nekoj fotografiji ostavite uvredljiv komentar ili u okviru svog posta iskoristite nešto što bi moglo da bude uvredljivo i što su drugi već prijavljivali kao uvredljiv komentar, onda će vas Instagram na to i upozoriti. I vi ćete moći pre toga da ispravite svoju “poruku”.

Editors choice