Još jedna stresna nedelja je iza tebe. U suštini – ponosna si na sebe! Ovoga puta si oborila lični rekord i zakazala duplo više sastanaka na kojima si se pojavila blistava i puna samopouzdanja, radila si i prekovremeno jer si imala toliko inspiracije da nisi smela da dopustiš da sve te ideje padnu u vodu, obavila si toliko telefonskih razgovora i poslala toliko mejlova kao da se upravo spremaš da odeš na odmor od mesec dana! Radila si punom parom, žrtvovala i sopstveni san i odmor da bi izgurala projekte do kraja, ali ne žališ. Jer, kada radiš – ti stvarno radiš! A rezultati se i te kako vide.

No, ako si toliko ponosna na sebe zbog svega postignutog, zašto ti je izraz lica tako tužan i zabrinut kad god se pogledaš u ogledalo? Da, znamo, rezultat tvog rada nije evidentan samo kada je poslovna sfera u pitanju, već i kada je u pitanju tvoj izgled. To je rezultat stresne nedelje na koji nisi tako ponosna, zar ne? Ne samo da se i sama osećaš umorno, neispavano i ispijeno, već je takva i tvoja koža – iscrpljena, opuštena i bez sjaja. 

OK. Šta radimo u situacijama kada smo preforsirane toliko da je i naša koža počela da pokazuje znakove umora? Zar to nije krajnji stadijum koji možemo da dostignemo kada sebe stavimo na poslednje mesto? Da! Zato…

Instant doza svežine Jednostavni trik uz koji ćeš izgledati odmornije i mlađe istog trenutka 1 Instant doza svežine: Jednostavni trik uz koji ćeš izgledati odmornije i mlađe istog trenutka

Promeni životne navike – počni da misliš na sebe!

Jednostavno u svojoj glavi klikni dugme za pauzu. Za početak, počni tako što ćeš svakog vikenda izdvojiti vreme za sebe i ono što tebe opušta, ispunjava, u čemu uživaš… Potrebno je da isključiš mozak, da zaboraviš na sve što ti stvara paniku i stres, bez obzira na to da li je u pitanju posao, porodica, izgled… Šta god! Makar jedan dan u nedelji možeš da budeš ti – ti, opuštena i srećna. Kao na odmoru, kada te nije briga ni za šta! Nemoj da se opterećuješ pravljenjem velikih planova. Dovoljno je da se najpre dooobro naspavaš, da na miru popiješ omiljenu kafu (i ne zaboravi da uz nju piješ i dovoljno vode, limunade ili drugih zdravih sokića koji će ti prijati kako iznutra, tako i spolja), slušaš omiljenu muziku uz koju ćeš pevati i plesati kao da si sama na svetu, a možeš da pogledaš i omiljeni film, pročitaš neku knjigu, meditiraš, trčiš, preskačeš vijaču… Zen mode – on! Dakle, trik je u tome da se isprazniš i isključiš i kao nova kreneš u novu radnu nedelju i nove radne pobede. Kada navikneš na to da ovako provodiš vikende, polako počni da uvodiš ove sitne rituale i u samu radnu nedelju, sve dok ne dođeš do toga da ti je svaki dan kao vikend – makar na sat vremena! Toliko imaš za sebe, ni ne pokušavaj da porekneš!

Comments