Ponekad, pre nego što nastupi neka velika promena u životu, možemo to da predosetimo – mi ne postojimo izdvojeno i nezavisno od okolnosti. Prošlost, budućnost i sadašnjost su prepletene i upozoravajuće informacije o onome što nas očekuje, dolaze nam kroz snove, intuiciju, ali i kroz osećanja. A ovo su neka od njih. 

Polako prestaje poricanje 

Promenama se uglavnom opiremo, a kada se zaglavimo, prva linija odbrane je poricanje. Kada se približavamo velikim životnim promenama, otpor popušta, i prestaje i poricanje. To je znak da počinjemo da prihvatamo situaciju i da se u njoj orijentišemo i pronalazimo sebe, što ne znači da su osećanja prijatna, naprotiv. Ono što dolazi posle poricanja, može da bude bes, kajanje, žaljenje… Ta osećanja su bila potiskivana i kada se oslobode i vi ste na putu oslobađanja. 

View this post on Instagram

neutrals, always 🍁

A post shared by RAHNEE BRANSBY. (@rahneebransby) on

Rekapitulacija životnih izbora 

Na pragu velikih promena često imamo potrebu da se osvrnemo unazad i napravimo rekapitulaciju presudnih momenata, životnih odluka, izbora, situacija i impulsa koji su nas doveli tu gde smo. Tada obično shvatamo da ništa nije slučajno i da ništa ne bismo menjali – čak ni one najbolnije i najtragičnije momente. 

Postaje vam jasno šta stvarno želite

Kada se oslobode emocije i premota film životnih izbora, paralelno se odvija proces uspostavljanja – snage u vama se bude i zauzimaju položaj, i u senci onoga što ne želite, možete ugledati svetlost onoga što želite. Obuzima vas jasnoća, nezavisno od kalkulacija o tome šta je moguće i izvodljivo. To takođe nije prijatan proces – jasnoća vam može doći kroz ogorčene uvide u to na koji način ste sebe sabotirali da se ni slučajno ne primaknete onome što zaista želite, koliko ste propustili i žrtvovali trudeći se da ostanete u zoni komfora. Ali, sada kad znate šta hoćete, to više ne možete zanemariti. 

Comments