Sezona Vaga je u punom jeku, a energija ovog perioda utiče na naše odnose – a partnerstva su u centru pažnje. U vreme mladog meseca, 6. oktobra, planetarni uticaj se intenzivira i koncentriše na naše najvažnije odnose. Osećaćemo se izloženi i isprovocirani, u smislu naših potreba i granica, a možemo imati i neprijatna otkrića u podrčju partnerstva, ali i u poslovnim odnosima. 

Mlad mesec označava ponovno pokretanje mesečevog ciklusa, resetovanje energije, što obično predstavlja dobar trenutak za pokretanje novih projekata. Pošto se ova lunacija odvija za vreme retrogradnog Merkura (koji je takođe u Vagi), započinjanje bilo čega novog – verovatno nije dobra ideja. 

Astrolozi savetuju da sačekate novembar za poslovne poduhvate, kao i za uspostavljanje novih odnosa i ljubavnih veza. Ipak, ovaj mlad mesec možete iskoristiti da poboljšate postojeće veze i odnose i da zajedno sa bliskim ljudima napravite planove koje biste želeli da sprovedete u narednih šest meseci (do godinu dana). Nekoliko zodijačkih znakova biće posebno izloženo uznemirujućem uticaju mladog meseca i mogu se suočiti sa teškim lekcijama – shvatite ih ozbiljno. 

Bikovima mlad mesec donosi mnogo radnih aktivnosti, zbog kojih bi mogli da zaglave u rutini. Vreme je da se pobrinete da se stvari odvijaju u vašu korist, umesto da samo izgarate jureći rokove. Nakon mladog meseca otvaraju vam se vrata novih mogućnosti – možete pronaći isceljenje za kojim tragate, ili posao koji vas ne iscrpljuje. Preduzmite pojačane mere brige o sebi i svom zdravlju. 

Rakovima mlad mesec obasjava domaći život, osećaćete se sentimentalnije nego inače. Mogu vas preplaviti osećanja nostalgije i potrebe da pokažete privrženost svojoj porodici – želećet da preuredite svoj dom i učinite ga udobnijim.  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OOTD Magazine (@ootdmagazine)


Škorpije su na ivici izgaranja. Ova lunacija vas tera da priznate da ste podbacili na poslu rada na sebi i rešavanja aktuelnih problema i naterati vas na akciju. Napunite baterije, savetuju astrolozi – odmorite se u banji, uzmite odmor, povucite se i opuštajte se. Potrebno vam je unutrašnje resetovanje i nastojte da to sebi pružite, da se ne biste razboleli. 

Ribama ova lunacija dnosi intenzivne lične promene – mogu se pojaviti tajne ili skrivena osećanja, snagom koja će vas oboriti s nogu. Promene su usredsređene na duhovni aspekt vaših odnosa, karma dolazi na naplatu i morate se fokusirati na ono što dajete i primate u najvažnijim odnosima i da li ste time zadovoljni, ili je potrebno da nešto promenite. 

Sa Venerinom energijom, imaćemo veći fokus na ravnotežu, harmoniju i pravdu, a parterstvo je posebno važna oblast, ne samo na intimnom nivou, već i na nivou udruživanja, korporacija, saradnje. Ova četiri znaka imaju velike šanse da povrate poljuljanu ravnotežu i pronađu smirenost i stabilnost, koja im je preko potrebna. 

Blizanci će biti zadovoljni kao što su do sada retko bivali. Ako se ne bojite da se prepustite, možete pronaći duboko zadovoljstvo u ličnim odnosima, u ljubavi, kao i na planu poslovne saradnje i timskog rada. Upijte u sebe energiju mladog meseca i dišite punim plućima. 

Comments