Neke od ovih činjenica čak će zaintrigirati čak i prave modne znalce i zaljubljenike u modni svet. Veliki broj žena ali i muškaraca informiše se samo o aktuelnim trendovima ali neke informacije o modi svakako će većinu vas dočekati nespremne. Istina je da svi volimo lepo da se oblačimo, da se šminkamo, friziramo i da pratimo modne ikone na društvenim mrežama, ali i kupoholičarke će danas biti veoma iznenađene kada pročitaju ovaj inspirativni tekst i informišu se o interesantnim činjenicama vezanim upravo za modni svet.

Do sredine šesnaestog veka nije postojala dečija odeća kakvu danas poznajemo, već su deca nosila manje veličine koje su bile namenjene odraslima.

Vintage odeća je ona koja je stara preko 20 godina, a izraz retro koristi se za odeću koji su replika vintage stila iz nekog drugog perioda.

Veštačke trepavice prvi put su se pojavile 1916. godine, kada je holivudski proucent Grifit odlučio da istakne oči i trepavice glumice Sine Oven koja je glumila u njegovom filmu.

Suknja je drugi najstariji komad odeće ikad izmišljen. A,  najstariji odevni predmet je komad tkanine koji je prekrivao polne organe.

moda #Interestingfacts: Činjenice o modi za koje gotovo niko ne zna
Comments