Ovi podaci ukazuju na to da je internet postao način života, naročito kada su mlađe generacije u pitanju i da se njima brendovi danas mogu na adekvatan način obratiti jedino putem digitalnih komunikacijskih kanala. Čak i potrošači zrelijih starosnih grupa su u najvećem broju navodili da je za njih internet najpouzdaniji izvor informacija, na osnovu kojih donose odluke o kupovini, svedoče rezultati digitalSCOPE2014.

ds2 Internet je postao mobilni medij

“digitalSCOPE je projekat koji je pokrenut na inicijativu poljskog, srpskog, grčkog, rumunskog i još nekolicine IAB-a zemalja CEE regiona. Nakon što smo poslednji put 2012. godine imali iscrpnu studiju o konzumaciji medija (Mediascope2012), stvorila se ogromna potreba na našim tržištima za svežim informacijama, s obzirom na munjevitu brzinu razvoja digitalnih medija i uređaja, kao i promene u ponašanju potrošačakoje ovakav razvoj izaziva. Snaga IAB mreže je upravo u zajedničkim interesima i sposobnosti ujedinjavanja i razmene resursa, koji omogućavaju da se ovakvi projekti, koji inače koštaju daleko više od onoga što je naše malo tržište u mogućnosti da ponudi, realizuju sa minimalnim ulaganjima, zahvaljujući angažovanju naših medijskih partnera i tehničkoj podršci MindTake tima.” – izjavila je Gabrijela Stjepanović, izvršni direktor IAB Serbia.

Verzija digitalSCOPE2014 istraživanja za javnost može se preuzeti ovde, dok je kompletan izveštaj distribuiran članovima IAB Serbia.

 

Comments