Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Internet, odnosno Youtube i Instagram omogućili su i nama, ženama bez mnogo iskustva kada je šminka u pitanju, naučimo čak i neke najkomplikovanije trikove. I i dalje se oduševljamo kada vidimo nešto novo ili čak ono isto. Uživamo da gledamo one ubrzane videe, kako nastaje jedna perfekcija. Ma, mi žene smo stvarno čudne, uživamo u tim klipovima i nikako ne razumemo muškarce koji ne razumeju ni nas zašto nam je to nešto poput neke vrste doping energije, koja nam prija.

A istini za volju, sada je i takvo vreme da još više visimo na Youtubu i još više gledamo različite sadržaje. Rizikovaćemo pa ćemo reći da su ovakvi klipovi čak i edukativni. Jer, evo na primer ukoliko ja naučim da se šminkam kao pravi profesionalac, onda neću morati da trošim novac na profesionalno šminkanje, a pritom ću izgledati lepo i moći ću čak nekome drugome da pomognem. Znači – definitivno jeste edukativan sadržaj u tom polju. 

Ali, hajde da budemo realni i konkretni – šta smo to naučili nakon odgledanih, čini se, milion tutorijala?

Naučili smo da konturišemo

Definitivno jedna od prvih stvari koju smo naučile gledajući hiljade i milione makeup tutorijala jeste da konturišemo. Ta daaam! I ta lekcija je trajala godinama, čini se. Naime, kada je trend oštrog konturisanja postao popularan na čelu sa Kim Kardashian, svi smo pokušali da iskopiramo to.  I nije nam išlo, nismo znali sve korake, nismo znali koji su proizvodi su najbolji i naravno da nismo znali da ih koristimo. Hvala nebesima na tome što sada imamo pregršt makeup tutorijala koji nas uče kako treba i koji nam kažu jasno – šta nikako ne treba da radimo!

Iscrtavanje ajlajnera 

I sama sam u grupi koja je naučila da iscrtava ajlajner, zahvaljujući influnserkama i jutjuberkama. I čini mi se da ću im večno biti zahvalna na tome. Potrebno je bilo da urade samo jedan mini tutorijal, pa čak u trajanju od 6 do 7 minuta, da bismo sve pohvatale. I ko je dobro i pažljivo pratio, on više nema tu dozu straha kada uzme ajlajner u ruke. Tačno zna šta će da radi, kada i kako. I nećemo sada da te prepadnemo, ali svako ima svoj način. Dobra je stvar što ima toliko tutorijala, koji na različite načine pokazuju kako možeš da naučiš. 

Editors choice