Iva Čuljak, mlada Zagrepčanka koja samu sebe naziva “azilant iz Hrvatske”, svestrana je i kreativna mlada dama zahvaljujući kojoj je Beograd dobio kreativne radionice InstAcademy, u okviru kojih svi polaznici imaju mogućnost da nauče nešto više o brendiranju na Instagramu, kako sebe, tako i svog proizvoda ili biznisa, ali i o svim ostalim Insta trikovima. Osim toga, Iva je diplomirani novinar, ali i modna dizajnerka koja nas stalno iznenađuje nečim novim i inovativnim na ovim prostorima. Zato smo sa Ivom porazgovarali na temu njenih kreativnih radionica, mode, a otkrila nam je i kako se, kao rođena Zagrepčanka, snalazi u Beogradu.

WANNABE MAGAZINE: Za sam početak nam otkrij – ko je zapravo Iva Čuljak?

IVA ČULJAK: Ja sam Iva Čuljak, na mrežama poznata kao Iva Chu, kako me ovdje zovu, azilant iz Hrvatske. Doselila sam se u Beograd prije pola godine i u istom pokrenula InstAcademy kreativne radionice koje se bave brendiranjem na Instagramu, kako sebe tako i svog proizvoda ili biznisa, kreiranjem sadržaja za isti i ostalim Insta trikovima. Po zanimanju sam novinarka, a osim radionica također se bavim pisanjem, te vodim Instagram profile raznim biznisima.

iva culjak intervju 1 Wannabe intervju: Iva Čuljak

S obzirom na to da si po zanimanju novinar, koliko ti je poznavanje novinarske profesije pomoglo prilikom pokretanja kreativnih radionica InstAcademy?

IVA ČULJAK: Što se vizuelnog dijela Instagrama tiče, ne bih rekla da je sam studij imao utjecaj na razvoj stila fotografiranja i mog fotografskog oka, ali kako Instagram postovi nikad ne mogu biti cjelina bez izuzetno promišljenih caption-a, mogu reći da su neke stvari sa studija tu poslužile. Usvojena znanja uvijek su plus pri stvaranju novih priča, ali najnužnije je imati upornost i volju. Zvuči klišejski, ali istina je. 

Comments