Jovana Antić i Daniela Stanković čine tim koji ima visoke kriterijume. Svakodnevno daju svoj maksimum. Vole da se smeju i svoj organizam snabdevaju pozitivnom energijom. Kreativne su, radoznale i zadovoljstvo pronalaze u svemu što je lepo. Ubeđene su da je podjednako važno negovati telo, um i emocije. Veruju da u prirodi postoji nepresušna inspiracija i da ona čuva odgovor na sve. Zato su Jovana i Daniela osmislile KOOZMETIK.

WANNABE MAGAZINE: Jovana, završili ste master ekonomije, a Daniela, vi ste arhitekta. Otkud ideja za stvaranje kozmetičkog brenda jednostavnog, a originalnog naziva KOOZMETIK? Da li vas je neko lično iskustvo navelo da same kreirate potpuno prirodnu kozmetiku?

JOVANA ANTIĆ I DANIELA STANKOVIĆ: Obožavamo prirodnu kozmetiku i koristeći razne brendove svetskih proizvođača i laboratorija, koje smo donosile iz inostranstva, poželele smo da i mi stvorimo i stvaramo kozmetiku inspirisanu kvalitetom, jednostavnošću i prirodom. Stalno razmišljamo out of box i tražimo rešenja na sva pitanja u prirodi i njenim procesima. Naziv brenda je esencija naše filozofije koja teži jednostavnosti. Odbacujemo nametnutu formu i biramo suštinu u razvoju brenda i poslovanja uopšte.

Prvo zvanično lansiranje brenda bilo je na Sajmu kozmetike 2015. godine. Koliko truda i rada je prethodilo ovoj promociji? Kako je uopšte izgledao razvojni put vaše ideje?

KOOZMETIK proizvodi su prvi put bili predstavljeni u oktobru 2015. godine na Međunarodnom sajmu kozmetike “Dodir Pariza” u Beogradu. Ideja da kreiramo brend je nastala pre 3 godine, a sam put od ideje do prve bočice na polici je bio jako izazovan i turbulentan. Nama je najbitniji kvalitet, tako da smo dugo tragali za dobavljačima sirovina, a takođe, bitno nam je da proizvodi izgledaju lepo, te smo dobavljače ambalaže tražili po renomiranim evropskim kompanijama. Razmišljamo o održivosti, te želimo da se naši proizvodi pakuju u materijalima koji se dalje recikliraju. Na vizualnom identitetu brenda radili smo punih godinu dana. Prva serija napravljenih proizvoda bila je u karantinu godinu dana, tako da smo pratili proizvod i njegov životni vek, kako bismo mogli da isti preporučimo i stojimo iza preporuke o kvalitetu. Još pregršt malih ali zahtevnih zadataka i prepreka na putu od ideje do realizacije nas je uvek ohrabrivalo da idemo dalje i da želimo sve više.

KOOZMETIK Jovana and Daniela 2 Jovana Antić i Daniela Stanković, KOOZMETIK
Comments