Na blogerskoj sceni u Srbiji jasno se izdvojilo nekoliko modnih blogova, a među njima je svakako i blog BonjourJR, iza kojeg stoji autorka Jovana Radojičić. Ovaj blog izdvaja se modnim kombinacijama koje odišu prefinjenim stilom i francuskim šikom koji autorka preferira. Kao diplomirani ekonomista po obrazovanju i modna blogerka po opredeljenju Jovana uspešno balansira između ove dve ljubavi i niže uspehe u obe sfere.

Jovana se fotografisala i za modni editorijal za naš magazin te nam je bila višestruka inspiracija za razgovor.

O tome koliko je ljubav prema modi promenila tok njenog života, šta misli o modnoj sceni u Srbiji, kao i o njenoj saradnji sa našim magazinom tokom poslednjih meseci razgovarali smo sa modnom blogerkom.

WANNABE MAGAZINE: Moda je tvoja velika ljubav. Kada si postala svesna da upravo ona zauzima važno mesto u tvom srcu?

JOVANA RADOJIČIĆ: Svesna sam postala malo kasnije. Međutim, po rečima moje bake prvi kontakt sa modom javio se u najranijem detinjstvu, jer mi ja baka kada me je čuvala puštala snimke modnih revija sa Nedelje mode u Parizu. Tada sam već uspešno balansirala između crtanih filmova i modnih pista (smeh).

Koja je tvoja omiljena igračka iz detinjstva i da li si kroz dečiju igru iskazivala sklonost ka modi?

Moje omiljene igračke iz detinjstva su dve plišane kuce Linda i Hektor koje su uvek bile uz mene. Linda je bila zadužena da čuva kuću/krevet, dok je Hektor čuvao mene tako što je uvek išao sa mnom na putovanja. Kasnije su Barbike, verovatno kao i kod svih devojčica odigrale značajnu ulogu. Na njima sam vežbala frizerski i pomalo krojački zanat.

U kom periodu si počela potpuno sama da sebi biraš garderobu koju ćeš nositi?

Dogodilo se jako rano. Međutim, uvek bih se slagala sa mamom u odabiru garderobe. Želim da kažem da je mama bila ponosna na mene kada bih osmislila neku kombinaciju. Jedino što mi nije dozvoljavala je da izađem u njenoj garderobi van kuće.

Wannabe Editorijal Mart Kolaz W670 2 Intervju: Jovana Radojičić, modna blogerka

Koji trenutak je bio presudan u donošenju odluke da pokreneš svoj modni blog?

Taj moment se dogodio na trećoj godini studija, kada sam prevashodno zbog sebe, ali i svojih najbližih drugarica poželela da imam svoj online prostor gde bih stavljala fotografije, tj. inspiracije različitih stajlinga raznih street style ikona. Tokom prvih godina nisam razmišljala o predstavljanju ličnih kombinacija na blogu.

S obzirom na to da si diplomirala ekonomiju, kako su se u tebi spojile dve ljubavi, jedna prema brojkama a druga prema modi i blogovanju?

Ljubav prema modi datira od najranijeg detinjstva. Dok ljubav prema brojkama i nije baš bila na prvi pogled. Jako mi je važno i trudim se da u životu održavam balans u svemu, mislim da je to ključ za uspeh. U ovom trenutku ne bih mogla da zamislim da radim samo jednu stvar. Iako na prvu loptu tako ne izgleda jer se radi o dijametralno suprotnim temama, taj odnos meni izuzetno prija i pravi sklad moje ličnosti.

Nakon nekoliko godina uspešnog vođenja bloga, kakvi su tvoji utisci o tome da li se u Srbiji može živeti samo od blogovanja?

Ja možda nisam pravi sagovornik na tu temu, isključivo zbog toga što su moja mesečna primanja vezana za moj primarni posao, dok su ona koja ostvarim putem bloga samo dodatak na sve to. Međutim, taj dodatak je sasvim “lep”, tako da sam gotovo sigurna kada bi mi blog bio primarno zanimanje i kada bih bila u mogućnosti da mu se posvetim na adekvatan način da bih na kraju meseca bila izuzetno zadovoljna blogerskom platom. U svakom slučaju, bilo koja vrsta posla u Srbiji ili bilo gde drugde na svetu, ukoliko se radi na posvećen i kvalitetan način, ne može da ne rezultira uspehom. E sada, da li ćete biti plaćeni kao u Americi ili Zapadnoj Evropi- u to već nisam sigurna.

Wannabe Editorijal Mart Kolaz W670 4 Intervju: Jovana Radojičić, modna blogerka

Da li smatraš da je tokom godina vođenje modnih blogova podignuto na viši nivo ili je ipak obrnuto, budući da je to danas dostupno svima?

Svakako da se nekoliko devojaka, koje su zapravo iz ekipe pionira modnih blogova u Srbiji izdvojilo, održavaju nivo, napreduju i ulažu u isti. Ja do sada iskreno nisam imala prilike (mada nije da sam mnogo informisana) da vidim nešto novo i intresantno što bi mi privuklo pažnju. Iz tog razloga, zbog previše devojaka čije je opredeljenje modni ili neki drugi blog, teško je izdvojiti se. Sa druge strane, upravo su pioniri blogerske scene zaslužni za probijanje leda u Srbiji, tako da je drugim devojkama koje su svoju modnu priču započele nedavno mnogo lakše i dostupnije sve.

Šta jedan modni blog treba da sadrži da bi se po kvalitetu razlikovao od ostalih?

Ne bih govorila o stilu, jer je to individualna stvar i o stilovima ne treba raspravljati. Međutim, osvrnimo se na sam sadržaj koji mora biti jasno definisan i kvalitetan, kao i na samu perfektnu fotografiju bez koje se jednostavno ne može.

Jovana 2 Intervju: Jovana Radojičić, modna blogerka
Comments