Ona je mlada, inspirativna i prepuna pozitivne energije! Nijedan njen nastup te neće ostaviti ravnodušnom, a svaki njen singl je pravi hit. U glumi se snalazi dobro koliko i u muzici, a čak joj i modeling ide od ruke. Prepoznatljiva je po eksperimentisanju sa izgledom, ali jedne stvari se nikada neće odreći – crvenog ruža za usne koji je odraz njenog karaktera i stila. Ona je Sara Jo i sa nama je razgovarala o svojoj karijeri, šminkanju i trendovima, ali i o svojoj najnovijoj saradnji sa makeup brendom Avon.

WANNABE MAGAZINE: Već nekoliko godina se uspešno baviš muzikom, ali si se oprobala i u glumi – ulogu Pepeljuge si zaista savršeno iznela! Kojoj vrsti umetnosti ipak daješ malu prednost? U čemu više uživaš?

SARA JO: Gluma mi je oduvek bila interesantna, a prilika da tumačim lik Pepeljuge je za mene zaista bila izazov u kojem sam uživala. Ipak, muzika će uvek biti moja prva i najveća ljubav, a bila je i sastavni deo predstave koja je rađena po uzoru na brodvejski mjuzikl. Bavljenje muzikom svakako podrazumeva i određenu dozu glume, jer se u spotovima i na nastupima često transformišem u zavisnosti od priče koju želim da ispričam.

Baš kao i gluma, i muzika uključuje scenu koja postavlja određena pravila kada je izgled u pitanju. Kako voliš da se oblačiš, a kako da se šminkaš za scenski nastup?

Scena me inspiriše da stalno isprobavam nove stajlinge, bilo da su u pitanju frizura, šminka ili modna kombinacija. Ta vrsta eksperimentisanja mi daje dodatnu kreativnu energiju, i mislim da se to primećuje tokom nastupa. Stajling osmišljavam u skladu sa trenutnim raspoloženjem, trendovima koji su mi interesantni i estetikom koja prati moju muziku. Kada zamislim određeni look, obavezno ga barem jednom isprobam, koliko god neobičan on bio – od plavog karmina do tirkizne kose, to je sve deo mog umetničkog procesa.

Danas devojke uglavnom ne mogu da zamisle dan bez “full” šminke, iako je prirodan izgled sve više na ceni. Šta za tebe predstavlja šminkanje? Da li ti se dešava da izađeš iz kuće bez trunke šminke na licu?

Za mene šminkanje predstavlja još jedan način da se kreativno izrazim. Iako često radim sa profesionalnim šminkerima u koje imam potpuno poverenje, volim da osmišljavam nove look-ove i neretko se sama šminkam za nastup ili snimanje. Makeup može da pokaže trenutno raspoloženje, ličnost i senzibilitet i zbog toga mi je toliko inspirativan. Naravno, dešava se i da izađem bez šminke, to mi ne predstavlja nikakav problem jer šminku ne doživljavam kao potrebu, već kao umetnost.

I na sceni i privatno obožavaš jarke karmine koji privlače pažnju. Koju nijansu bi izdvojila kao omiljenu?

Crveni karmin će zauvek biti moj favorit, nosim ga u i u dnevnim i u večernjim prilikama. Često se šalim da bih najradije istetovirala tu boju na usnama, jer je sada već postala sastavni deo mog karaktera i stila.

sara jo 2 Sara Jo o muzici, glumi i crvenim ruževima za usne
Comments