Bliži nam se Međunarodni dan žena, praznik koji svake godine služi kao povod da zastanemo i razmislimo dokle smo stigli u borbi za ravnopravnost i bolji položaj u društvu. Slavimo 8. mart zbog svih prava koje smo tokom decenija izvojevali i zato što želimo da svaka sledeća generacija žena živi slobodnije.

Dok se na makro-planu mnogo toga promenilo nabolje, na nivou zakona i kulture, ostaje pitanje: kako se žene osećaju u svojim mikro-svetovima? Da li u svojoj okolini, načinu života i tempu rada zaista vide sve te promene? Jasno je da moramo još mnogo da se trudimo i menjamo svet, ali zašto ne bismo počeli od malih, svakodnevnih navika?

Za Dan žena, poželeli smo sebi mikro-revolucije: male pobune protiv ogromnog tereta očekivanja, koji pritiska svaku ženu. Tolike uloge su nam dodeljene, tolike dužnosti: da lepo izgledamo, da budemo ostvarene supruge i majke, da svaki sekund svog vremena posvetimo drugima i da se nikada ne žalimo. Vreme je da to menjamo, malim koracima. 

Evo šta smo obećali sebi.

slika 1 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
slika 2 2 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
2 7 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
7 4 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena

Planiramo dan bez šminke - ili nekoliko dana

Pamela Anderson je povela mikro-revoluciju kojoj želimo da se pridružimo! Sama činjenica da je zbog povratka svom prirodnom izgledu postala vest širom sveta, mnogo govori o odnosu koji društvo ima prema (ne)našminkanim ženama. Vreme je da normalizujemo preskakanje šminke i baš zbog toga želimo da sebi damo slobodu da prigrlimo svoje lice – sa svim njegovim manama. Bez obzira na to da li je to radni dan ili izlazak, pustićemo kožu da diše i zasija u potpuno prirodnom izdanju, bez straha od mišljenja i osude drugih.

Izvodimo sebe na dejt - svakog meseca

Za savršen dejt vam ne treba partner, ni drugarice – iako su uvek dobrodošli da se pridruže. Ali, želimo da se oslobodimo pritiska da moramo da večeramo u društvu, idemo na koncert u društvu, pijemo kafu u društvu… Umesto toga, bez imalo neprijatnosti ili straha uživamo u sopstvenom društvu, a želimo da svakog meseca izvedemo sebe na neko lepo mesto i prisetimo se kako je to uživati u trenutku – dok ne razmišljamo šta će neko drugi pomisliti zbog toga što smo sami.

slika 3 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
slika 4 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
3 7 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
6 4 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena

Menjamo svoje rutine - za bolje alternative

Volimo svoje telo i brinemo o njemu – zato sebi obećavamo mikro-revolucije u odlukama koje donosimo svaki dan. Menjamo jednu šolju kafe za čaj, čokoladicu posle ručka za svežu voćku, veče uz seriju i izležavanje za kratku šetnju po kraju. Takođe, naše štetne navike želimo da zamenimo boljim alternativama, bez odricanja od uživanja – a naše najveće otkriće je IQOS Iluma

IQOS Iluma zagreva duvan umesto da ga sagoreva, što znači da nema vatre, pepela ili dima – i oslobađa manje štetnih sastojaka u poređenju sa cigaretama. Zbog toga je IQOS bolji izbor u poređenju sa nastavkom pušenja cigareta.

MSW 6160 2 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
4 4 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena
5 5 Mikro revolucije koje obećavamo sebi u susret Danu žena

VAŽNA INFORMACIJA: IQOS nije proizvod bez rizika i on oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne pušače.

Comments