Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ova kolekcija predstavlja svojevrsni ogled na temu miksa dva naizgled nespojiva umetnička pravca – minimalizma i apstraktnog ekspresionizma, koje je svojim celokupnim delom jedini uspeo da objedini američki umetnik Frank Stella. Ovaj umetnik, kao i dualizam tokom razlicitih faza njegovog bogatog stvaralaštva, dizajnerki su posluzili kao inspiracija za kolekciju jesen/zima 2016/17.

ANA TROSIC TRAJKOVIC 1 Irregular Polygons   revija dizajnerke Ane Trošić Trajković

Pored geometrijskog pristupa prilikom definisanja formi, silueta i konstrukcija u kolekciji, Ana ovoga puta odlazi korak dalje u eksploataciji sebi zadate teme, tako da su svi zastupljeni printovi rezultat manipulacije oblika sa Stelinih slika i skulptura, nastali njihovom rotacijom i repeticijom na dvodimenzionalnoj površini.

Kao i sam Stellin rad, ova kolekcija predstavlja link izmedju minimalizma i apstraktnog ekspresionizma što se, između ostalog, ogleda i u koloritu. U tom smislu, zastupljen je veliki spektar boja, od osnovnih i čistih, preko fluo do pastelnih tonova, kojima dinamiku dodaju optičko-iluzionisticki efekti u detaljima. Kada su materijali u pitanju, zastupljeni su svila, pamuk i viskoza, kao i neopren, vinil i vestačka krzna, dotatno dizajnirani štampom i vezom.

ANA TROSIC TRAJKOVIC 2 Irregular Polygons   revija dizajnerke Ane Trošić Trajković

Stelin moto “What you see is what you see”, kojim zaokruzuje svoj pristup u stvaralaštvu, Ana ovom “ready to wear” kolekcijom prenosi na odevni predmet.

“Umetnost nema skrivenu duboku poruku, niti se među oblicima kriju neke, na prvi pogled, nevidljive forme. Umetnost je tu da oplemenjuje svojom estetikom kao takvom, zato je kolekcija namenjena upravo onoj ženi koja tu estetiku prepozna”, izjavila je Ana Trošić Trajković nakon sinoćne revije.

Fotografije: Nikola Trajković

Editors choice