Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ova kolekcija predstavlja svojevrsni ogled na temu miksa dva naizgled nespojiva umetnička pravca – minimalizma i apstraktnog ekspresionizma, koje je svojim celokupnim delom jedini uspeo da objedini američki umetnik Frank Stella. Ovaj umetnik, kao i dualizam tokom razlicitih faza njegovog bogatog stvaralaštva, dizajnerki su posluzili kao inspiracija za kolekciju jesen/zima 2016/17.

ANA TROSIC TRAJKOVIC 1 Irregular Polygons   revija dizajnerke Ane Trošić Trajković

Pored geometrijskog pristupa prilikom definisanja formi, silueta i konstrukcija u kolekciji, Ana ovoga puta odlazi korak dalje u eksploataciji sebi zadate teme, tako da su svi zastupljeni printovi rezultat manipulacije oblika sa Stelinih slika i skulptura, nastali njihovom rotacijom i repeticijom na dvodimenzionalnoj površini.

Kao i sam Stellin rad, ova kolekcija predstavlja link izmedju minimalizma i apstraktnog ekspresionizma što se, između ostalog, ogleda i u koloritu. U tom smislu, zastupljen je veliki spektar boja, od osnovnih i čistih, preko fluo do pastelnih tonova, kojima dinamiku dodaju optičko-iluzionisticki efekti u detaljima. Kada su materijali u pitanju, zastupljeni su svila, pamuk i viskoza, kao i neopren, vinil i vestačka krzna, dotatno dizajnirani štampom i vezom.

ANA TROSIC TRAJKOVIC 2 Irregular Polygons   revija dizajnerke Ane Trošić Trajković

Stelin moto “What you see is what you see”, kojim zaokruzuje svoj pristup u stvaralaštvu, Ana ovom “ready to wear” kolekcijom prenosi na odevni predmet.

“Umetnost nema skrivenu duboku poruku, niti se među oblicima kriju neke, na prvi pogled, nevidljive forme. Umetnost je tu da oplemenjuje svojom estetikom kao takvom, zato je kolekcija namenjena upravo onoj ženi koja tu estetiku prepozna”, izjavila je Ana Trošić Trajković nakon sinoćne revije.

Fotografije: Nikola Trajković

Editors choice