Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Kada je u pitanju nega kože, a pre svega, nega kože lica, ne morate uvek pribegavati hemijskim tretmanima i odlascima kod kozmetičara u salonima, već i kod svoje kuće možete učiniti mnogo toga. Brojne namirnice koje se koriste u svakodnevnoj ishrani i koje sigurno imate u svojoj kuhinji i špajzu, možete iskoristiti u negovanju svog lica. Jedna od takvih namirnica svakako je jogurt, koji većina voli da pije i ne prolazi dan bez njegovog unošenja u organizam.

Iskoristite jogurt za LEPOTU vaše kože4 Iskoristite jogurt za LEPOTU vaše kože

Jogurt je najpre dobar za osetljivu kožu, jer je smiruje i oporavlja kada joj je to potrebno. Mlečna kiselina i enzimi koje poseduje, omekšavaju i hidriraju sve tipove kože, a veoma je dobar i u čišćenju lica, jer ima antibakterijska i antigljivična svojstva. ovo je jedna od najboljih namirnica koje možete iskoristiti, jer se maske od jogurta prave vrlo brzo, veoma su jednostavne, a njihova učinkovtost če vas naterati da jogurt postane vaš omiljeni kozmetički proizvod.

Najjednostavnije jeste to da uzmete nekoliko kašika jogurta i tako, bez ičega dodatog, nanesete na već očišćeno i umiveno lice. Kao masku ga možete držati 20 ili više minuta, a nakon nekoliko ovakvih tretmana, uvidećete koliko povoljno utiče na vašu kožu. Kada se nanosi sam, jogurt je savršen za osetljivu kožu, koja se vrlo lako upali i koja je zbog svoje osetljivosti veoma teška za negovanje. Zbog mlečnih kiselina, dobar je za osećaj glatkosti na koži, a ujedno deluje i kao blagi piling kada ga isperete na kraju toplom vodom. Suvu kožu veoma dobro hidrira i iz pora “izvlači” sve nečistoće koje se nakupljaju tokom dana.

Editors choice