Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/3

Kada je u pitanju nega kože, a pre svega, nega kože lica, ne morate uvek pribegavati hemijskim tretmanima i odlascima kod kozmetičara u salonima, već i kod svoje kuće možete učiniti mnogo toga. Brojne namirnice koje se koriste u svakodnevnoj ishrani i koje sigurno imate u svojoj kuhinji i špajzu, možete iskoristiti u negovanju svog lica. Jedna od takvih namirnica svakako je jogurt, koji većina voli da pije i ne prolazi dan bez njegovog unošenja u organizam.

Iskoristite jogurt za LEPOTU vaše kože4 Iskoristite jogurt za LEPOTU vaše kože

Jogurt je najpre dobar za osetljivu kožu, jer je smiruje i oporavlja kada joj je to potrebno. Mlečna kiselina i enzimi koje poseduje, omekšavaju i hidriraju sve tipove kože, a veoma je dobar i u čišćenju lica, jer ima antibakterijska i antigljivična svojstva. ovo je jedna od najboljih namirnica koje možete iskoristiti, jer se maske od jogurta prave vrlo brzo, veoma su jednostavne, a njihova učinkovtost če vas naterati da jogurt postane vaš omiljeni kozmetički proizvod.

Najjednostavnije jeste to da uzmete nekoliko kašika jogurta i tako, bez ičega dodatog, nanesete na već očišćeno i umiveno lice. Kao masku ga možete držati 20 ili više minuta, a nakon nekoliko ovakvih tretmana, uvidećete koliko povoljno utiče na vašu kožu. Kada se nanosi sam, jogurt je savršen za osetljivu kožu, koja se vrlo lako upali i koja je zbog svoje osetljivosti veoma teška za negovanje. Zbog mlečnih kiselina, dobar je za osećaj glatkosti na koži, a ujedno deluje i kao blagi piling kada ga isperete na kraju toplom vodom. Suvu kožu veoma dobro hidrira i iz pora “izvlači” sve nečistoće koje se nakupljaju tokom dana.

Editors choice