Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Iskreno, moram priznati da nisam baš bila iskrena u odnosu sa jednim dečkom. Naš odnos počeo je spontano i neočekivano, dok sam još bila pod utiskom prethodne veze i mogu slobodno reći: još uvek zaljubljena u bivšeg. A ipak, bio mi je potreban neko ko će mi olakšati period posle raskida i učiniti ga manje bolnim. Neko ko će mi pružiti nežnost, toplinu i čari prvih sastanaka.

Bila sam skroz slomljena devojka koja u novi život kreće sa teškim prtljagom na duši iz prošlosti. On je bio tu neko ko se prema meni postavlja otvorenog srca i ima potpuno poverenje u mene. A ja sam bila ta koja je mislila jedno, a govorila drugo. Daleko od iskrenosti, a još dalje od ljubavi, našli smo se na pola puta od razočaranja. I ja i on, samo što bih se ja razočarala samom sobom, a on sa mnom. Epilog ove nove ljubavi otkriću vam kasnije, pošto vam ukažem koliko je iskrenost važna u vezi.

Iskrenost staviti na pijedestal, a istinu na prvo mesto. Ovo je načelo mnogih veza, a mi ćemo se pozabaviti stvarima zbog kojih je to dobro, ali i onima zbog kojih nije.

177 Iskrenost je relativna stvar

Uloga iskrenog čoveka – teška je uloga

Iskrenost nije dobra zbog…

Ponekad nas istina može izbaviti ličnog nereda u glavi i omogućiti da neka osoba ima maksimalno poverenje u nas. Savest je nešto najgore što može da nas zadesi posle neiskrenosti, ali najčešće se za iskrenost veže ona stara, dobro znana: “Ko prizna, pola mu se dodaje”. To je jednostavno tako, to je u krvi našeg naroda i mi smo takvi ljudi, željni osvete i vraćanja dugova. Kada neko nešto prizna u nadi da će ga suprotni pol razumeti, dešava se ono suprotno. Na površinu isplivavaju još neki problemi u vezi, a tek onda postaje gusta situacija iz koje mogu da se iščupaju samo oni ledenog srca.

Šta se dešava kada ženi priznate da se malo ugojila? Ono najgore. Histerični napad je, može se reći, najbolja moguća reakcija. Iskreno priznati devojci da je ljubav prestala, znači objaviti joj rat. Kreće niz uvreda, ona počinje da govori kako si je iskoristio, izmanipulisao, a kada je reč o zamenjenim ulogama, obično muškarci počinju da govore ženama kako su lake, kako ga je zavlačila i ostalo.

Potpuno obelodanjivanje nije nužna stvar, posebno ako je reč o novoj vezi. Svaka stavka u životu treba da predstavlja po jednu pahulju. Kada padaju, neka padaju, jedna po jedna i neka svaka donese posebnu čar.

Iskrenost je dobra zbog…

Biti iskren veoma je važno zbog potencijalnog kraha veze koji može da se desi, zbog toga što osoba nije bila potpuno iskrena. A ta osoba sam bila ja. Pretpostavljate da ono što sledi jeste kulminacija priče sa početka. Naime, nisam iskreno priznala da osećam nešto prema drugoj osobi, a nastavila sam odnos sa nekim ko je divan i dobar mnogo više no što je bilo ko bio.

Dani su proleteli, a onda se taj bivši meni vratio. I šta sam ja uradila? Pogađate već, zaslepljena prošlim danima i nekom nadom da je on moj princ, ostavila sam dečka koji je imao potpuno poverenje u mene. Neiskrena prema njemu, shvatila sam da sam bila neiskrena i prema sebi.

Pojurila sam ka nekim novim ljudima da bih se vratila starim osećanjima, a ni sama nisam bila svesna da nisam samo povredila njega, već i sebe. Nisam uopšte ni razmislila o mogućnosti da se i u meni nešto promenilo.

No, to bi sve bilo drugačije da sam ja na vreme priznala da su moja osećanja podeljena. Pošto sam krila, divni dečko iz priče je bio očajan, sa razlogom, a meni je bilo još teže, jer veza kojoj sam se vratila nije više bila ona ista od pre.

Neiskrenost me je skupo koštala i sad sam sama. Izgubila sam sve lepo što sam mogla imati zarad neke imaginarne sreće i nepoštovanja iskrene reči.

260 Iskrenost je relativna stvar

Slabići ne mogu biti iskreni

Za kraj…

Dolazimo do zaključka da treba biti iskren umereno, sakriti sitnice (naročito one koje se tiču debljine vaše drage), a biti maksimalno otvoren i iskren kada su krupne stvari u pitanju.

U novu vezu se ulazi tek kada se definitivno okonča ona prethodna, a emocijama kaže zbogom.

Zbogom vam kažem i ja… do neke nove, potpuno iskrene priče.

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Editors choice