Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Iskustva života: Posvećenost kao sredstvo pritiska

Iskustva života: Posvećenost kao sredstvo pritiska

Kada ste toliko dobri da niko ne može da upre prstom i prozove vas za neku slabost, neodgovornost, grešku, to je jednostavno sumnjivo. Ili imate odličan marketing, ili ste prokleti svetac, sa naglaskom na prokleti. Najispravniji ste u sopstvenim očima, a sve što činite, samo je zbog toga što brinete za onoga do koga vam je stalo. Špijunirate i progonite svoju decu, jer se brinete da ne spavaju dovoljno, da imaju loše navike, da se previše zamaraju i loše hrane i da će se razboleti, ako ih vi ne usmeravate…neprekidno.

Zavirujete u partnerovu privatnost, ne razmišljajući o tome da je to ugrožavajuće i nedopustivo, niste mirni kad on tamo nešto radi, a vi ne znate šta, jer najbolje je za njega da vi imate potpuni uvid u svaki trenutak njegovog života. Ako se po vašem proračunu previše zadrži u kupatilu, zahtevaćete da znate šta on tamo radi, a ako vam kaže da se brije, pitaćete zašto se zaključao i zar se nije danas već obrijao? Vi naravno, ne mislite ništa neprilično i ne sumnjičite ga za bludne radnje u kupatilu, vas samo nervira i izbacuje iz reda to što ne možete samo da gvirnete, da bacite jedan pogled i znate da je sve u redu.

A ako vam otvoreno kaže da ga ostavite na miru i da je sve u redu, kako da mu verujete? Možda krije neki problem, jer ne želi da se vi brinete, a vi se onda još više brinete.

large 61 Iskustva života: Posvećenost kao sredstvo pritiska

Preterano posvećene osobe su obično žene, supruge i majke, koje nikada, ni po koju cenu, ni do kraja života ne shvate zašto ih svi lažu, kriju se i beže od njih, odnosno, u tome nikada ne pronađu sebe kao uzrok. Kad pokušate da ih suočite, da se otmete, okrenete i otvoreno suprotstavite, imaćete za protivnika nekog ko se čitavog života žrtvuje za vas, ne spava zbog vas, ne živi zbog vas, ili živi samo kroz vas, a za vaše dobro. Natrljaće vam nos svojim prokletim svetaštvom, nabiće vam osećanje krivice stručno i efikasno, nećete ni osetiti kako vam ulazi, a već ćete biti krivi k’o đavo i osećaćete se kao govno.

Kako da se suprotstavite nekome ko vam samo želi sve najbolje, čije su pobude najčistije i kome je jedino stalo do vašeg zdravlja, sreće, udobnosti?

Šta njemu znači to što ćete mu reći da vam je zdravlje narušeno na nervnoj bazi zbog neprekidnog pritiska koji trpite, zbog stresa koji izaziva vaše sklanjanje, manevrisanje i vijuganje u nameri da izbegnete njegove najbolje namere? Ništa, osim vaše nezahvalnosti i bezobrazluka.

Posvećenost i odanost u ugušiteljskim srazmerama, nikada ne ometaju davitelja. On je krvopija, koji se hrani kontrolom, manipulacijom i vašom životnom energijom, koju usisava i crpi dok vam ugađa i nameće vam pažnju i udobnost koju ne tražite i ne želite, podriva vam integritet, dok vam ne oduzme sposobnost da samostalno odlučujete i budete svoji, dok vas ne slomi i podvlasti ili dok vas ne natera da pobegnete od njega. Na bilo koji način, bilo gde ili bilo kome.

Tolike ćerke su se udale prerano, bežeći od majki i toliki muževi su od svojih žena načinili udovice, jer je jedino smrt dovoljno daleko.

Aleksina Đorđević

Editors choice