Dobre vesti se brzo šire, naročito ako je kanal komunikacije TikTok. Jednom kada dospeš na for you page sa svojim genijalnim izumom, znaj da više ništa neće biti isto! Ne, zaista ne preterujem. Ipak, jako je važno da tvoj izum bude zaista, ali zaista genijalan.

Kao na primer ovaj:

@jaridamatI SWEAR BY THIS ##xyzcba ##xyzbca ##fypchallenge ##makeuptutorial ##makeup ##nyc ##fup ##fy ##smirk ##makeuphacks ##lifehack♬ original sound – ridaaaamat

Pritom, ovo je makeup trend ili možda bolje rečeno hack koji je verovatno jedan od najčešće i najviše puta isprobavan da je postao fenomen sam po sebi i definitivno zauvek promenio način na koji se šminkaš.

Dakle, šta je poenta? Ukoliko se tvoja koža brzo masti i uvek imaš problem sa prosijavanjem čak i kada se savršeno setuješ, isprobaj ovaj trik – jer zaista radi.

Najpre, nakon što si pripremila kožu za šminkanje kao što to obično i radiš, nanesi hidratantnu kremu. Potom, na red dolazi translucent puder u prahu koji ćeš naneti na celo lice, u tankom sloju. Zatim nanesi seting sprej i sačekaj da se osuši. Sledeći na redu je prajmer koji ćeš takođe naneti na celo lice kao i obično, a na kraju na red dolazi i sam puder, i dalje, ostatak šminke. Kada završiš sa svim tim slojevima koji, ne, ne brini, neće biti previše debeli, previše teški ili previše mat, trebalo bi da već vidiš razliku – tvoj ten će biti baršunast, nežan, ujednačen i prosto perfektan, uz trajanje tokom celog dana. 

Da se zaključiti da je ovaj trik odličan i spasonosan za devojke kojima se koža brzo masti i samim tim im se svaki makeup look vrlo brzo pokvari, naročito kada je toplo. “Kritične” zone se neće prosijati, ten će ostati savršeno matiran, ali na prirodan i lep način, koji ne izgleda kao da si stavila masku. Prosto, izgledaćeš negovano i besprekorno, a to je ono što i želimo da postignemo kada se šminkamo.

Ukoliko pak imaš suvu kožu, ova makeup rutina možda neće u potpunosti “raditi” za tebe – pokušaj! Ipak, važno je da svi proizvodi koje u tom slučaju koristiš budu visoko hidrirajući kako bi ne samo tvoj makeup bio postojan, već i kako bi tvoja koža izgledala blistavo i nežno. 

Jedva čekamo da čujemo i tvoje utiske!

Naslovna fotografija: instagram.com/LeonieHanne

Ivana

Comments