U prvom tekstu serijala istinitih priča o situacijama u kojima su se našle najpoznatije rok zvezde, imali ste prilike da vidite kako su se zabavljali Bob Dilan (Bob Dylan), Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne) i grupa The Beatles.

Za sve ljubitelje ove vrste muzike (ali i one koji to nisu, a verujemo da će bar u jednom periodu života to postati) spremili smo još dve priče koje će vas zaintrigirati.

Dejvid Bouvi (David Bowie) i Mik Džeger (Mick Jagger) u krevetu

Dejvid Bouvi je muzičar iz Engleske koji je u svojoj karijeri prodao 140 miliona ploča. Svoju neverovatnu popularnost delom je iskoristio u borbi za rešavanje važnih problema koji su potresali svet. U intervjuu koji su prenosile televizijske i radio stanice širom sveta 1972. godine, Dejvid je postao prvi muzičar u istoriji koji je otkrio svetu da je biseksualac.

Godine 1970. oženio je Anđelu (Angela), od koje se razveo deset godina kasnije. Kada se završila zabrana iznošenja informacija koja je bila propisana sporazumom za razvod, 1990. godine, Anđela je progovorila o mnogobrojnim šokantnim detaljima iz Dejvidovog privatnog života. “Više puta sam ga uhvatila u krevetu sa muškarcem. U stvari, najbolje je bilo kada sam ga uhvatila sa Mikom Džegerom”, rekla je bivša žena poznatog muzičara. Ova optužba je postala međunarodna senzacija, a Mik je demantovao da se to desilo.

Nedelju dana kasnije, Anđela je izjavila da ako su dva muškarca goli u krevetu, ne znači nužno da se između njih nešto desilo. “Nisam ih uhvatila na delu”, rekla je.

Mnogi su našli vezu sa ovim trouglom u jednoj od najpoznatijih pesama Mikove grupe The Rolling Stones “Angie”.

dejvid bouvi i mik dzeger Istinite priče roka (2. deo)

Samo oni znaju šta se stvarno desilo

Kit Ričards (Keith Richards) je ušmrkao pepeo svog oca

Kit Ričards je jedan od najtalentovanijih gitarista u istoriji rok muzike. Učestvovao je u stvaranju grupe The Rolling Stones 1962. godine i od tada je bend prodao preko 200 miliona ploča. Takođe je sa Mikom Džegerom napisao većinu tekstova za njihove pesme. Sedamdesetih godina prošlog veka, jedan muzički novinar Kita je opisao rečima “lud, loš i opasan za upoznavanje”. Ričards je 1994. godine rekao da je njegov lik kao duga senka, implicirajući na to da se ljudi više obaziru na naslove u časopisima nego na stvarnost ličnosti. Dugo je bio zavistan od raznih droga i pet puta mu je suđeno za prekršaje pod dejstvom opijata.

U aprilu 2006. godine, ovaj gitarista se ponovo našao na naslovnim stranama mnogih magazina kada je pao sa drveta i povredio glavu. Dok se nije potpuno oporavio, turneja “Rolingstonsa” je otkazana.

Na pitanje novinara koja je najluđa stvar koju je uradio u životu, Kit je odgovorio: “Moj otac. Ušmrkao sam pepeo mog oca posle kremiranja. Njemu ne bi smetalo”. Priča je šokirala intervjuera, a vest je ubrzo postala svetska senzacija. Ričardsov menadžer je tvrdio da je ova anegdota zapravo bila šala, međutim, mnogi nisu poverovali u to.

Još jedna od Kitovih šokantnih izjava bila je: “Bio sam na prvom mestu rang liste osoba koje će sigurno umreti u sledećih deset godina. Baš sam se razočarao kada sam ispao sa te liste.”

kit ricardss Istinite priče roka (2. deo)

Njemu nikad nije dosadno

Životi najpoznatijih rokera veoma su zanimljivi i nekad se čini da su mnogobrojni filmovi suviše kratki da bi mogli da ispričaju sve priče koje su im se desile. Za danas vam preporučujemo da poslušate sledeću pesmu:

Izvori fotografija: qubuz.com, modismonet.com, popmatters.com


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Comments