Hot topics

Kako da iskoristiš period samoizolacije da najzad dođeš do željene figure

Kako da pomogneš sebi kada se osećaš loše

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Voće ima dosta nutrijenata, a u ovom receptu koristićemo ga, pa ukoliko ne znate šta su nutrijenti i čemu služe samo nastavite da čitate. Nutrijent je supstanca koja se koristi u metabolizmu organizma i koja se unosi iz okoline. Nutrijenti se koriste za formiranje i popravku tkiva, regulaciju telesnih procesa i kao izvor energije. Organski nutrijenti obuhvataju ugljene hidrate, masti, proteine i vitamine.

Šta vam je potrebno i zašto?

Borovnice

Borovnice su odlične za kožu, jer stimulišu obnavljanje ćelija kože, te ćete imati meku i glatku kožu.

Papaja

Papaja ima posebno veliku količinu vitamina C, beta-karotena, kalijuma i magnezijuma. Vitamin C je neophodan da bi se proizvodio kolagen, koji održava našu kožu zategnutom, a svi želimo da izgledamo mladoliko što duže, zar ne?

Jagode

Jagode takođe imaju dosta vitamina C, ali imaju i druge antioksidante koji pomažu da se razbiju slobodni radikali u koži koji mogu da je oštete i da izazovu dobijanje bora.

Kruške

Kruške sadrže veliku količinu vlakana, više nego većina voća. Vlakna pomažu telu da se oslobode toksina koji mogu da dovedu do oštećenja kože i da izazovu “kožne demone”, tj. akne, mitisere i slične probleme.

smoothie2 Iz blendera za lepotu: Napravite šejk za zdravu kožu

Da biste napravili ovaj zdravi šejk dodajte jednake količine svakog voća u blender. Možete koristiti smrznuto voće ukoliko želite, ali ono će pomoći teksturi da bude gušća. Ukoliko se opredelite za smrznuto voće koristite smrznute borovnice i jagode. Dodajte 1/2 šolje tečnosti po želji. Možete koristiti kravlje mleko, kokosovo mleko, mleko od badema ili samo običnu vodu, kako god vam odgovara. Kao ukrase možete dodati maline ili kriške banane, pa čak i ostatke voća koje niste stavili u blender.

Ovaj šejk je ukusan, zdrav, niskokaloričan, sa dosta vlakana i odličan je za vašu kožu i za osveženje za tople dane koji nam predstoje! Da li biste probali ovaj šejk?

Katarina Stojanović

Editors choice