Slika superheroja u našim glavama veoma je uzvišena, jer su predstavljeni pre svega kao svemoćna bića kojima je odlično u životu, pa pomažu i drugima. Lete, skaču sa zgrade na zgradu uz pomoć paukovih niti, a neki i jure u svojim brzim automobilima.

Fotograf Benoit Laprej dosetio se ideje da prikaže drugačiju stranu ovih superheroja, onu usamljenu i zaboravljenu.

Slike su napravljene na prostorima predivnih Alpa, a sam početak ovog projekta datira još pre četiri godine kada je Benoit živeo u Francuskoj.

Fotograf praktikuje nekoliko različitih tehnika za pozicioniranje heroja u različitim situacijama.

On je fotografisao stvarne ljude u legendarnim kostimima, kao i figurice superheroja, a uz pomoć PhotoShopa i raznih efekata to izgleda veoma realno.

Pogledajmo!

1121 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 295 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 386 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 468 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 564 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 644 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 730 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 817 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 915 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja 1010 Iz druge perspektive: Usamljena strana superheroja

Violeta Stojanović

Comments