Nega kože krucijalna je stavka na koju svaka devojka obraća pažnju, htela-ne htela.

Na listi najboljih kozmetičkih proizvoda, pored onih najskupljih, klinički ispitanih, nalaze se i homemade proizvodi, tačnije oni napravljeni kod kuće.

Naravno da sa posebnom emocijom pristupamo stvarima koje sami napravimo, a koja kap znoja uvek naše remek-delo učini lepšim od onog koji stoji na stalaži u kozmetičkim radnjama.

Pa, drage devojke, danas vam donosimo najnovije kozmetičke izume koji dolaze iz kuhinje stručnjaka, a možda nekada i vaše… ko zna.

Med je vekovima cenjen zbog svojih lekovitih svojstava i osim što su ga koristili ljudi širom sveta u ishrani, danas ga koriste i kao glavni sastojak kozmetičkih proizvoda, tačnije maski za lice.

Još jedna pogodnost u vezi sa maskama od meda jeste ta što su jestive za razliku od otrovnih hemikalija koje često nanosimo na lice u nadi da će nam pomoći.

Hajde da zajedno pomešamo med sa drugim sastojcima i da vidimo rezultat.

Maska od meda za borbu protiv akni

Potrebno je tri kašičice sirovog meda i polovina kašičice cimeta.

Pomešajte med i cimet, lepo razložite masu i ostavite da odstoji 10 do 30 minuta. Antibakterijska svojstva meda i cimeta posebno prijaju regeneraciji kože i uništavanju akni.

Šta bi drugo nego da tu, lako dobijenu masku stavite na svoje lice.

127 Iz kućne radinosti: Čudotvoran dvojac za negu lica

Maska od meda za suvu kožu

Sastojci:

– 1 kašičica avokada

– 1 kašika mleka

– 1 kašika meda

Sve to sjedinite i mešajte dok masa ne postane glatka. Smesu potom razložite po licu i ostavite da odstoji dvadeset do trideset minuta, a zatim detaljno isperite lice.

Masti koje se nalaze u mleku i avokado imaju tu moć da kožu učine vlažnom, a takođe i oplemenjuju pore i stimulišu proizvodnju kolagena.

218 Iz kućne radinosti: Čudotvoran dvojac za negu lica

Maska od meda za osetljivu kožu

Sastojci:

– 1 kašika meda

 1 kašika gela od aloe vere

Toliko toga smo slušali ili čitali o delotvornom svojstvu aloe vere. Pa što je onda ne bismo sjedinili sa podjednako lekovitom namirnicom, a to je med.

Ova maska smiruje upalu i smanjuje crvenilo na koži. Savršena je za osetiljivu i iziritiranu kožu.

318 Iz kućne radinosti: Čudotvoran dvojac za negu lica

Izvor fotografija: lepotaizdravlje.rs, namirnice.ba, lifepressmagazin.com

Violeta Stojanović

Comments