#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

Tri umetnika mlađe generacije, Ivana Živić, Marko Kusmuk i Marijan Muškinja, odabrani su da predstavljaju Srbiju na međunaradnoj izložbi savremene umetnosti u Nemačkoj, pod nazivom NordArt.

pozivnica Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

NordArt, neformalno okarakterisan kao “severno Venecijansko bijenale”, je jedna od najvećih izložbi savremene umetnosti u Evropi. Održava se svake godine tokom letnjih meseci, a stručnoj javnosti je poznata kao mesto okupljanja afirmisanih savremenih umetnika pa je obavezna destinacija brojnih kustosa, kolekcionara, galerista, ali i ljubitelja umetnosti. “Predstavljanje srpskih umetnika inostranoj stručnoj javnosti na prestižnim izložbama, kao što je NordArt, i prezentovanje kvaliteta koji naša likovna scena ima da ponudi predstavlja značajan korak u promociju kulture i umetnosti naše zemlje” izjavio je Dušan Zlokolica, istoričar umetnosti.

I. Živić Zen ulje na platnu 150x140cm Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

Ivana Živić, Marko Kusmuk i Marijan Muškinja su umetnici koji u svojim radovima pokazuju različitu poetiku i senzibilitet u vizuelnom istraživanju i izrazu, ali je cilj njihove umetnosti srodan – svako na svoj način želi da probudi posmatrača iz letargične usnulosti svakodnevnice, te da ga navede da porazmisli o dubljim životnim pitanjima. Ivana i Marijan to čine kroz hiper-realistični prikaz subjekata čije facijalne ekspresije prikazuju čitav spekatar emocija, dok Marko posmatrača šokira ekspresionističkim koloritom u radovima velikih formata.

M. Kusmuk Slobodan pad ulje na platnu 200 x 160 Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

Pre odlaska na put, umetnici će otvoriti vrata svog ateljea u ponedeljak 5. juna od 20 časova u Dunavskoj 86, u zgradi Luke Beograd. Dođite da upoznate Ivanu, Marka i Marijana, da pogledate njihove radove i da se svi zajedno družimo u prijatnom ambijentu njihovog ateljea u ponedeljak.

M. Muškinja Soulbox 6 2012 oil on canvas each 100 x 180 cm Iz Luke Beograd na prestižnu izložbu savremene umetnosti, NordArt

Hvala sponzorima koji su nam pomogli u logistici odlaska na NordArt, ali i u organizaciji ovog događaja: ACO grupa, Mlazmatik d.o.o, moda Mia, uppa druppa, Set New Technology, Vinarija Virtus i štamparija TEER – Leštane.

Editors choice