Nakon sedam dana glasanja i 25 predloga stranih pesama koje su obeležile 2012. godinu, svojim glasovima na našoj Facebook stranici izabrali ste pobedničku pesmu.

Strani hit godine je pesma “Dance Again” koju izvodi svetska zvezda Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) u saradnji sa Pitbulom (Pitbull). Objavljena je početkom aprila ove godine i ubrzo na mnogim svetskim top-listama ušla u top 10. Iako često poređena sa njihovim prethodnim duetom “On The Floor”, ova numera uspela je da se izdvoji i pronađe svoj put do slušalaca. Na nedavno održanom koncertu u Beogradu, J.Lo je upravo pesmom “Dance Again” (kako je nazvala i ovogodišnju turneju) završila svoj nastup i beogradsku publiku ostavila bez daha. Stoga je ova sjajna numera zahvaljujući vama sasvim opravdano zauzela prvo mesto.

Na drugom mestu nalazi se Rijanina (Rihanna) najnovija pesma “Diamonds”. Ova numera najavila je njen, sada već aktuelni, sedmi po redu studijski album “Unapologetic”. Ubrzo zatim zauzela je prvo mesto na “Bilbordovoj Hot 100” top-listi, kao i odlične pozicije na ostalim svetskim listama. Iako je objavljena tek krajem 2012. godne, svet je za veoma kratko vreme potpuno poludeo za “Ririnim dijamantima” pa naša lista zasigurno nije jedina koja je uvrstla u najbolje pesme 2012. godine.

Na trećem mestu nalazi se “Blue Jeans” koju izdvodi fantastična Lana Del Rej (Lana Del Rey). Svojom harizmom, posebnošću i veoma neobičnim načinom pevanja Lana je objavivši album “Born To Die” osvojila publiku širom sveta, baš kao što je prošle godine to uradila Adel (Adele). “Blue Jeans” jedna je od njenih najpopularnijih pesama a muzički video broji preko 38 miliona pregleda na sajtu YouTube.

Ostale pesme koje su se našle na listi TOP 10 hitova 2012. godine su:

“Next To Me” – Emeli Sandé
“Skyfall” – Adele
“Try” – P!nk
“Never Let Me Go” – Florence + The Machine
“This Is Love” – Will.i.am. ft. Eva Simons
“Call Me Maybe” – Carly Rae Jepsen
“Let’s Go” – Calvin Harris ft. Ne-Yo

Hvala vam što ste glasali!

Comments