Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

1/2

Podignite ruku ako ste se ikada slučajno ubole u oko dok ste olovkom za oči iscrtavale liniju na kapku!

Iako se čini da je nanošenje ajlajnera lako, jer samo treba da povučete jednu ravnu liniju duž vaših trepavica, to u praksi uopšte ne izgleda tako. Kada vam ruka zadrhti i slučajno ode malo na gore, dobijate neravnu liniju, pa je onda popunjavate, dodajete još crne boje malo sa jedne, malo sa druge strane i na kraju stvarno izgledate kao panda.

Krajnji cilj usvaršavanja nanošenja ajlajnera jeste upotreba onog u tečnom obliku. Ajlajner u vidu olovke i u čvstom stanju se ipak koliko – toliko lakše nanosi, ali nanošenje tečnog može vas koštati i vremena i živaca.

Zato obratite pažnju na najčešće greške koje žene čine prilikom korišćenja ovog kozmetičkog proizvoda i potrudite se da ih sledeći put izbegnete.

Povlačenje kapka pri iscrtavanju linije

Povlačenje kože kapka unazad da bi koža bila zategnuta i glatka više zvuči kao ideja zdravog razuma nego kao greška, ali očigledno svi smo grešili u vezi sa ovim. Kada povučete kožu i iscrtate liniju i zatim je pustite, sve se skuplja pa tako i količina ajlajnera koji se naneli. Ovo može da prouzrokuje nastajanje neravnina i višak crne boje na vašim kapcima. Zato pokušajte da ne vučete kožu već da samo prstom pridržavate kapak dok crtate liniju. Možda zvuči teško ali vremeno kadase uvežbate postaće vam sasvim logično i lako.

Crnobela Izbegnite ove GREŠKE kada nanosite ajlajner

Ajlajner u pogrešnom obliku

Tečni ili ajlajner u gelu izgleda super dramatično ali samo njihove stanje oduzima mnogo vremena pri nanošenju a mogu da naprave problem pri blendiranju, jer se lako mogu pomešati sa puderom. Zato je možda bolja varijanta kada koristite vodootpornu olovku za oči. Lakše ćete je naneti, a zbog svoje teksture ovakav ajlajner se ne razmazuje tako lako.

Bijonse Izbegnite ove GREŠKE kada nanosite ajlajner

Iscrtavate samo donji kapak

Korišćenje tamne linije samo na donjem kapku, a ne nanošenje linije celom dužinom gornjeg, učiniće da vaše oči izgledaju neujednačeno i umorno. Plus ako se znojite tokom dana ili počešate svoje oči dobićete razmazanu šminku i izgled neuredne devojke. Ako zaista želite da iscrtate i liniju ispod donjeg kapka, onda se držite svetlijih boja, koja će vam dati odmorniji i svežiji izgled.

Editors choice