U moru beauty trendova koji se brzo smenjuju među poznatim ličnostima i šminkerima, ovog leta izdvojio se jedan koji nismo očekivali, a u pitanju su obrve izbeljene blanšem. Uistinu, ovo nije prvi put da se one pojavljuju na beauty sceni, i već smo ih tokom ranijih godina povremeno mogli videti na poznatim ličnostima poput Lady Gage i Kim Kardashian, a u nastavku vam predstavljamo na koje ih sve načine možete nositi – i kako ih možete kreirati u kućnim uslovima. I ne brinite, u pitanju je jednostavna metoda koja vam neće oduzeti mnogo vremena i koja nije trajna, te ćete moći lako da se vratite svojim prirodnim obrvama ukoliko vam se rezultat ne dopadne!

Najjednostavniji način da postignete svetle obrve, koje deluju kao da su izblajhane, osim da zaista odete u kozmetički salon i ofarbate ih, je da ih prekrijete pažljivo slojem svetlog korektora za lice. Pre samog farbanja trebalo bi da ih dobro fiksirate gelom ili sapunom za obrve i začešljate ih nagore, a zatim nastupa čin nanošenja korektora. Svakako, nemojte koristiti lepak za obrve koji se koristi isključivo u slučaju u kojem želite u potpunosti da ih prekrijete i “stopite” sa licem, tako da deluje kao da ih nemate, kako biste preko iscrtali druge. Korektor na obrve nanesite u malo debljem sloju, četkicom, a kada ih kompletno prekrijete i kada ste zadovoljni tonom – istapkajte ih četkicom za puder tako da se korektor lepo i ravnomerno rasporedi. Nakon toga, možete ih fiksirati i puderom u kamenu u blagom sloju. Preko svega slobodno isprskajte makeup setting spray.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by May/Tahmina (@maytahmi)

Naravno, ukoliko ste odvažne i rešene da kreirate izblajhane obrve, preporučujemo vam da odete u salon, pre nego da to sami radite u kućnim uslovima – ali naravno, i to je moguće. Ono što je najznačajnije pri farbanju obrva je da zaštitite kožu oko obrva time što ćete na nju naneti sloj kreme za lice ili pomade, kako vam farba slučajno ne bi iziritirala kožu. Takođe, pazite se alergijskih reakcija, ukoliko ste sa njima prilikom farbanja već imali iskustva.

Comments