Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/3

Kako da se setiš pozitivnog stava, kad te drugi uvuku u svoju dramu, kad vreme prolazi brzo, kao da si na ringišpilu, sadašnji trenutak ti izmiče kao da ti neko izvlači tepih ispod nogu, stalno se suočavaš sa gomilom zahteva, problema, izazova, prepreka i prosto ne dolaziš do daha od jurnjave? Stres je postao svačije normalno dnevno stanje i svima nam treba napajanje uma pozitivnošću, da nam mozak ne bi pregoreo. Šta zapravo znači biti pozitivan? Držati pažnju na dobrim i boljim stvarima, posmatrati stvari iz šire perspektive, imati u prvom planu ono što te ispunjava, što ti daje smisao, raduje te i opušta…

Svest o realnosti znači da ti određuješ da u prvom planu tvoje realnosti budu dobre stvari. To ne znači da negativne i loše nestaju, ali gube snagu da ti oduzimaju energiju i suviše te zabrinjavaju – a i lakše se nosiš sa problemima i efikasnije ih rešavaš, kad polaziš sa pozitivne polazne tačke. Ovo su smernice koje treba da imaš na umu i da ih se držiš, da bi izgradila i učvrstila temelje pozitivnih uverenja.

Ono što drugi misle i govore o tebi, ne govori o tebi

Ovo je stara i poznata mudrost – kad govoriš o nekom drugom, to zapravo govori o tebi, o tome kakva si ti osoba. Da li osuđuješ, ili pokazuješ razumevanje i toleranciju, da li poštuješ ljude, ili uživaš u tome da ih diskredituješ i razgolićuješ… Ako neko loše i uvredljivo govori o tebi – to ništa ne govori o tebi, ali zato dosta toga razotkriva o njemu.

Slobodna si da budeš to što jesi

To je najviša sloboda i najodgovorniji zadatak koji ljudsko biće može da dosegne i ispuni. Stalno si na tom zadatku i to treba da ti bude priroritet u svakom trenutku. Jer ne samo što si slobodna da budeš ono što jesi, nego je to i tvoja dužnost. Ti si jedina koja živi tvoj život. Hoćeš li praviti ustupke i nastojati da se sviđaš drugima, ili ćeš biti svoja i raditi onako kako tebi odgovara i kako najbolje umeš?

Editors choice