Na nekom seminaru za žene o komunikaciji među partnerima, polaznice su dobile zadatak da svojim partnerima pošalju SMS u kome će pisati volim te. One su to učinile i vrlo brzo dobile razne varijante odgovora:

‘Si sigurna da nisi pogrešila broj?

Šta ti sad treba?

Nije ti dobro?

Šta je s tobom?

Samo jedna polaznica dobila je odgovor: I ja tebe, dušo.

Love Unusual declaration of love 037418  Izjavite ljubav, kao da to nije bogzna šta

Nije toliko teško spontano izjavljivati ljubav svima koje volite. Samo ne treba da propustite trenutke u kojima to osećate

Kultura izjavljivanja ljubavi uglavnom se sreće samo u holivudskim filmovima. Ono kad roditelji i deca izjavljuju ljubav i grle se, pa vam pođu suze ili ono kad se bračni par ujutru sprema rutinski i na brzinu, ali ne propuste da se poljube i zagrle i kažu jedno drugom volim te, a vi im zavidite i onda kažete sebi: Ma to tako samo na filmu.

Pa nije baš. Ima toplih ljudi koji su otkravili neke druge, koji dotle nisu ni znali da su topli, pa razmenjuju ljubavne izjave i zagrljaje u prolazu, kao da to nije ništa naročito veliko i obavezujuće kad nekome kažeš volim te. Kao da je ljubav normalna, obična, svakodnevna radost, a ne zakletva krvlju i sudbinom.

Škrte, retke i namenske izjave ljubavi služe za manipulaciju i donose strepnju, jasno izraženu u odgovorima sa početka priče.

Česte, vesele i tople izjave ljubavi, bez ikakvog povoda i namere, donose osmeh i radost koju spontano uzvraćamo.

I ja tebe, dušo.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments