4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Predrag Popara (Srbija), Roberto Coda Zabetta (Italija), Alessio Maximilian Schroder (Italija) od 29. novembra 2012. izložiće u zajedničkom prostoru svoje umetničke radove, okupljene oko autorskog koncepta “Crno/Belo” istoričarke umetnosti Tijane Stojiljković.

Iako sva trojica umetnika imaju bogatu istoriju delovanja u svojim domenima i sa područja sa kojih potiču (Italija, Srbija), jedna od glavnih ciljeva izložbe i namera kustosa postavke je da se njihov rad sagleda u jednom novom, zajedničkom kontekstu, kao i da im se pruži prilika da razmenjuju ideje i međusobno sarađuju. Ovime se pruža prilika Beograđanima i svim ljubiteljima umetnosti, koji se budu zadesili u ovom izložbenom prostoru, da zavire u jedan drugačiji svet, viđen očima različitih umetnika okupljenih oko iste ideje.

Izložba pod simboličnim nazivom “Crno/Belo” podrazumeva da će svi izloženi radovi biti izvedeni korišćenjem samo ove dve (ne)boje. Ova izložba teži da pokaže njihov izuzetan likovni, umetnički, a potom i simbolički potencijal, bez obzira na svedenost u bojama.

Svi radovi koji će biti izloženi na izložbi su velikog formata, čime se postiže monumentalan izgled postavke. Iako objedinjeni istom idejom koja se tiče kolorita, umetnici su se opredelili za različite slikarske tehnike: Roberto Coda Zabetta predstavlja ulja na platnu, Predrag Popara crteže, a Alessio Maximilian Schroder crno-bele fotografije. Ovi radovi predstavljaju specifične preseke njihovih estetika, izabranih tehnika, inspiracija i specifičnog umetničkog iskustva svakoga od njih ponaosob, a opet povezanih u zajednički koncept.

Roberto Coda Zabatta Crno Belo Izložba: “Crno/Belo”

Izložba pod simboličnim nazivom “Crno/Belo” podrazumeva da će svi izloženi radovi biti izvedeni korišćenjem samo ove dve (ne)boje

Za razliku od formalne sličnosti (crne i bele boje) po pitanju sadržaja, radovi koji se predstavljaju na ovoj izložbi veoma su različiti i kreću se od ekspresivne figuracije (Zabetta), preko asocijativne apstrakcije (Popara), do ekspresivne fotografije (Schroder).

Izložba će biti postavljena u reprezentativnom prostoru u samom srcu Beograda, u prizemlju robne kuće Beograd, gde ova ambiciozna postavka može najbolje da dođe do izraza, a gde će biti dostupna svima koji budu želeli da zavire u ovaj svet umetnosti.

Izložba će ponuditi uverljiv uvid u opus zanimljivijih domaćih i stranih autora koji će biti zastupljeni, a čiji se radovi slobodno kreću različitim žanrovima i tehnikama koje prati međunarodna scena vizuelnih umetnosti.

Izložbu prati i katalog u boji, u kome će biti predstavljena većina radova sa izložbe, kao i uvodni tekst u vidu intervjua između trojice umetnika i kustosa izložbe Tijane Stojiljković.

Otvaranje je zakazano za četvrtak, 29. novembar u 19h.

Editors choice