WANNABE DIGITAL AWARDS: Biramo najbolje influensere u čak 17 kategorija!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Nevena Prijić je mlada beogradska umetnica koja je 2010. godine stekla akademski naziv master likovni umetnik. Izložba “Love Dolls”, koja se održava u ustanovi kulture “Vuk Karadžić” od 24. januara do 8. februara, je njena šesta po redu samostalna izložba. Serija ulja na platnu je inspirisana medijima i uticajem koji oni imaju na društvo. Holivudski filmovi i reklame nameću nam ideale lepote i životnog stila uopšte, a Nevena nam na ovim slikama prikazuje sav taj lažni glamur.

Pomalo agresivni likovi, utonuli u razvrat izobilja, šalju nam jasnu poruku o tome kuda se ovaj svet kreće. Nevena se pozabavila temom devijacije potrošačkog društva,  opsednutog brendovima, savršenim, plastificiranim izgledom i nekontrolisanim trošenjem. Ona nam objašnjava kako je potrošačka želja čvrsto isprepletana sa seksualnom željom. Fokusiranje samo na zadovoljenje materijalne želje maši poentu i ostavlja nas duhovno praznim i istrošenim. Na ovim slikama nećemo naći putokaz koji govori kako da se društvo vrati na pravi put. Ipak, one jasno ukazuju na to da smo zalutali, a na nama je da to ispravimo.

slika 112 Izložba Nevene Prijić: Love Dolls

Pomalo agresivni likovi ostavljaju snažan utisak


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice