#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Nevena Prijić je mlada beogradska umetnica koja je 2010. godine stekla akademski naziv master likovni umetnik. Izložba “Love Dolls”, koja se održava u ustanovi kulture “Vuk Karadžić” od 24. januara do 8. februara, je njena šesta po redu samostalna izložba. Serija ulja na platnu je inspirisana medijima i uticajem koji oni imaju na društvo. Holivudski filmovi i reklame nameću nam ideale lepote i životnog stila uopšte, a Nevena nam na ovim slikama prikazuje sav taj lažni glamur.

Pomalo agresivni likovi, utonuli u razvrat izobilja, šalju nam jasnu poruku o tome kuda se ovaj svet kreće. Nevena se pozabavila temom devijacije potrošačkog društva,  opsednutog brendovima, savršenim, plastificiranim izgledom i nekontrolisanim trošenjem. Ona nam objašnjava kako je potrošačka želja čvrsto isprepletana sa seksualnom željom. Fokusiranje samo na zadovoljenje materijalne želje maši poentu i ostavlja nas duhovno praznim i istrošenim. Na ovim slikama nećemo naći putokaz koji govori kako da se društvo vrati na pravi put. Ipak, one jasno ukazuju na to da smo zalutali, a na nama je da to ispravimo.

slika 112 Izložba Nevene Prijić: Love Dolls

Pomalo agresivni likovi ostavljaju snažan utisak


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice