Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Drugu polovinu šezdesetih godina prošlog veka u Jugoslaviji obeležio je pokušaj velike privredne reforme, odnosno odlučnog i odlučujućeg uvođenja tržišta u socijalističku ekonomiju. Promene u privrednom sistemu dovele su do prave revolucije u odnosu privrede prema potrošačima. Preduzeća i banke počinju da se bore za svoju poziciju na tržištu, tražeći svoj prostor u javnosti. Uspostavljanje nove tržišne ekonomije iznedrilo je i novu estetiku.

Na izložbi “Polet” biće prikazani izabrani novinski oglasi, objavljeni u nedeljniku “Ekonomska politika” u periodu od 1969. do 1980. godine. U pitanju je svojevrsna antologija tog vremena koja vizuelnim narativom oslikava odnos tržišta i privrede, potrebu za približavanjem potrošačima i proširenje marketinških pravila i filozofije.

EI NIS 27.01.1969 Izložba “Polet”

Otvaranje izložbe, 27. marta, biće u okviru 4. međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik

Izložba će biti postavljena u dva galerijska prostora: u Likovnoj galeriji i u galeriji “Podroom” u Kulturnom centru Beograda. Bogata vizuelna građa sistematično je kategorizovana na preko 100 svetlećih panoa, uklopljenih sa konkretnim podacima, tako da cela izložba funkcioniše kao jedna velika infografika, koja na najbolji način prenosi duh vremena i svedoči o društvenom ustrojstvu tog doba.

Nesvakidašnji spoj zapadnih tekovina oglašavanja – s jedne, i socijalističkog estetizma – s druge strane. Progresivna likovnost, duhovitost, visoki konceptualni dometi i lajfstajl u pokušaju!

Osetite oglašavanje na jugoslovenski način!

Izložbu “Polet” podržao je NIS – kao društveno odgovorna kompanija u okviru programa pod nazivom “Kultura bez granica”. Produkcija izložbe: studio “Metaklinika”. Autorski tim: studio “Metaklinika”, Mijat Lakićević, studio “Petokraka”. Partneri na projektu: Kulturni centar Beograda i Međunarodna konferencija (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.

Otvaranje izložbe, 27. marta, biće u okviru 4. međunarodne konferencije (Grafički) Dizajner: Autor ili univerzalni vojnik.

Editors choice