Doprinos kreiranju najvećeg umetničkog dela na svetu pristigao je iz svih krajeva planete. Čak 2,000 umetnika iz 85 zemalja pojavilo se na sajtu u zakazanom terminu i nastavio rad umetnika koji je bio u redu pre njega. Sve je bilo dozvoljeno, mogli su da koriste bilo koju od tehnika i programa, jedini zadatak je bio da povežu svoj rad sa radom prethodnika. Priprema ovog 1,300 metara dugog umetničkog dela trajala je skoro dva meseca. Sada je red da ga sa monitora kompjutera prošetamo po ulicama. Određene sekvence Red Bull Collective Art projekta ugledaće svetlost dana ni manje ni više nego u glavnoj šetačkoj zoni u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, u okviru manifestacije Beogradska nedelja umetnosti. Pridružite nam se u prvom izlasku ovog zanimljivog digitalnog umetničkog dela 4. jula, od 19h, na platou ispred Beogradskog izloga. Izložba će biti otvorena do 7. jula.

Red Bull Collective Art projekat je inicijalno evoluirao od koncepta cadavre exquis, nadrealistične tehnike koja je prvi put uvedena 1925. godine. Ideja je da veći broj slika ili reči budu kolektivno spojene, pri čemu svaka sledeća osoba dodaje na prethodnu sliku, s tim da je u mogućnosti da vidi samo poslednji deo dizajna. Ideja je bila uzeti staru tehniku i projektovati je u digitalno doba koristeći modernu tehnologiju i društvene medije. Na projektu su učestvovali različiti kreativni ljudi, uključujući dizajnere, umetnike i fotografe.

42 Izložba Red Bull Collective Art a

Red Bull Collective Art projekat

Za više informacija o projektu, posetite www.redbullcollectiveart.com – gde možete da pogledate inspirativna umetnička dela iz celog sveta.

 

Comments