Otvaranje izložbe slika Marijane Đorđević Obradović održaće se u utorak 20. oktobra 2015, u Kući Đure Jakšića sa početkom u 19h.

Tom prilikom će se prikazati kratkometražni film autorke “Grad na dva točka”, a nakon otvaranja biće priređen koktel uz nastup rock benda.

PLAKAT final Izložba slika Marijane Đorđević Obradović

Autorki je inspiracija žena danas, u gradu, u čarobnom Beogradu i ona na platnu i slikarskom i filmskom pokušava da prenese sublimaciju svojih osećanja koja poseduje žena koja nije odustala od svoje ženstvenosti uprkos svim novim odgovornostima i izazovima koji traže svoju dalju nadgradnju. Ciklus pod nazivom “Just a Woman” se rađao podstaknut najpre iskustvom i utiscima sa snimanja filmova. Atmosfera na setu u pojedinim trenucima je magičnija nego krajnji proizvod i žene koje na njemu rade u raznim sektorima (kamermanka, rasvetljivačica, mikromanka, rediteljka), postižu nemoguće i pored svoje neizbežne krhkosti.

51 Izložba slika Marijane Đorđević Obradović 3 Izložba slika Marijane Đorđević Obradović

Film “Grad na dva točka” prikazuje Beograd i analizira ga iz ugla staro-modernog dinamičnog čoveka, sve je obojeno mirisom lipe i kaldrme u kojem autorka uživa vozeći Vespu. Ideje za film i slike su nastale ispod kacige na usijanom beogradskom asfaltu…”

Izložbu će otvoriti Dragan Jovanović Danilov.

Comments