Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/3

Iskreno verujem da je ovo samo deo i da ćemo puno toga još otkriti onako usput, ali za sada od Bruklina do Bazela ovo su najiščekivanije, najpromišljenije i često i provokativne izložbe kojima ćemo se radoviti u godini pred nama i o kojima ćemo i te kako čitati, a iskreno se nadam bar neku i posetiti.

Tintoretto: Artist of Renaissance Venice u Nacionalnoj galeriji (Vašington)

10. mart – 7. jul

Iako neverovatno poznat svakome ko se bilo razume ozbiljno u istoriju umetnosti, ili ima samo okvirne podatke o pravcima i periodima, Tintoreto tek sada 2019. godine ima prvu retrospektivu radova u Severnoj Americi. Ipak, bolje ikad nego nikad, pogotovo ako se radi o ovako zamašnoj produkciji i velikim pozajmicama koje nikada pre nisu viđene u SAD. Ova izložba je prvi put prikazana u Veneciji u Palazzo Ducale u sklopu gradskog proslavljanja 500 godina od rođenja ovog renesansnog majstora. Za svoje debitantsko prikazivanje sa one strane Atlantika izložba će biti izmenjena i proširena, sa još skoro 50 slika i desetine crteža. Takođe, finalno će, kao projekat, biti upotpunjena sa još dve izložbe koje će biti postavljene u isto vreme, od kojih je jedna fokusirana na venecijansku grafiku, a druga na venecijanske crteže.

Lincoln Kirstein’s Modern, MoMA (Njujork)

17. mart – 30. jun

Ako se iko seća ili mu je poznato ime Lincolna Kirsteina to je verovatno kao suosnivača Njujorškog Baleta. Ipak, Kirstein je, poreklom iz bogate bostonske porodice, pored toga bio i kustos, kolekcionar i pisac. Tim povodom i kao omaž tim njegovim ulogama ova izložba će predstaviti više od 200 radova koji se danas nalaze u stalnoj kolekciji muzeja MoMA. Za one koji su posebno zainteresovani za avangardu, treba istaći i to da je on bio jedan od pilara, od glavnih ljudi koji su odlazili u Evropu u pokušaju da spasu umetnost koju su nacisti proglasili za “degeneričnu”, konfiskovali i uništavali. Izložba će uključivati radove Kirsteinovog bliskog prijatelja Walker Evansa, slike Pavela Tchelitchewa, baletske kostime Paul Cadmusa, kao i radove latino-američkih umetnika koje je Kirstein otkupljivao za MoMA-u uključujući i radove umetnika Antonio Berni and Raquel Forner.

Editors choice