5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/3

Iskreno verujem da je ovo samo deo i da ćemo puno toga još otkriti onako usput, ali za sada od Bruklina do Bazela ovo su najiščekivanije, najpromišljenije i često i provokativne izložbe kojima ćemo se radoviti u godini pred nama i o kojima ćemo i te kako čitati, a iskreno se nadam bar neku i posetiti.

Tintoretto: Artist of Renaissance Venice u Nacionalnoj galeriji (Vašington)

10. mart – 7. jul

Iako neverovatno poznat svakome ko se bilo razume ozbiljno u istoriju umetnosti, ili ima samo okvirne podatke o pravcima i periodima, Tintoreto tek sada 2019. godine ima prvu retrospektivu radova u Severnoj Americi. Ipak, bolje ikad nego nikad, pogotovo ako se radi o ovako zamašnoj produkciji i velikim pozajmicama koje nikada pre nisu viđene u SAD. Ova izložba je prvi put prikazana u Veneciji u Palazzo Ducale u sklopu gradskog proslavljanja 500 godina od rođenja ovog renesansnog majstora. Za svoje debitantsko prikazivanje sa one strane Atlantika izložba će biti izmenjena i proširena, sa još skoro 50 slika i desetine crteža. Takođe, finalno će, kao projekat, biti upotpunjena sa još dve izložbe koje će biti postavljene u isto vreme, od kojih je jedna fokusirana na venecijansku grafiku, a druga na venecijanske crteže.

Lincoln Kirstein’s Modern, MoMA (Njujork)

17. mart – 30. jun

Ako se iko seća ili mu je poznato ime Lincolna Kirsteina to je verovatno kao suosnivača Njujorškog Baleta. Ipak, Kirstein je, poreklom iz bogate bostonske porodice, pored toga bio i kustos, kolekcionar i pisac. Tim povodom i kao omaž tim njegovim ulogama ova izložba će predstaviti više od 200 radova koji se danas nalaze u stalnoj kolekciji muzeja MoMA. Za one koji su posebno zainteresovani za avangardu, treba istaći i to da je on bio jedan od pilara, od glavnih ljudi koji su odlazili u Evropu u pokušaju da spasu umetnost koju su nacisti proglasili za “degeneričnu”, konfiskovali i uništavali. Izložba će uključivati radove Kirsteinovog bliskog prijatelja Walker Evansa, slike Pavela Tchelitchewa, baletske kostime Paul Cadmusa, kao i radove latino-američkih umetnika koje je Kirstein otkupljivao za MoMA-u uključujući i radove umetnika Antonio Berni and Raquel Forner.

Editors choice