dech chairs Između dve vatre

Onaj ko ima i ljubavnog partnera i stabilan društveni život pravi je srećnik, ali… Uvek ima jedno ali, tri slova koja komplikuju ionako prekomplikovanu stvarnost. Povukli ste crtu. Sa leve strane je dečko, sa desne drugarice. U sredini je letovanje, a iznad lebdi pitanje: “Sa kim ići, a ne ispasti glup?” Obe varijante imaju svoje prednosti i mane, uostalom kao i sve u životu. I u jednom i u drugom slučaju može biti vrlo zabavno, ali i vrlo napeto. Možda bi bilo najidealnije da se spoje dečko i društvo, pa da svi džumle otputujete. Imate sve: njega, njih, provod, seks. Ali, koliko je takvih srećnika? Dakle, treba da se odlučite za jednu opciju, a obe su primamljive. Na mukama ste.

Letovanje služi da se čovek skloni iz svakodnevice, da promeni okruženje, napuni baterije i da se vrati pun utisaka i elana za preživljavanje ostatka godine. Tamo vam ne treba neko ko će da vas sputava i ograničava u bilo čemu. Ako vam se ide na plažu u devet ujutru, idite na plažu u devet ujutru, ako vam se pije pivo na plaži, što da ne? Ako vam se razvlači po krevetu do deset uveče i to je dozvoljeno, ako vam se ide u klub i đuska na šanku, učinite tako. Igra vam se odbojka na pesku, vozi vam se skuter, luna park vam deluje zanimljivo, istetovirali biste delfina na ruci – samo poželite i učinite sve da želja postane stvarnost.

Ali… Dolazimo do ta tri slova. Ukoliko pođete sa saputnikom suprotnog pola na more ili na neko drugo sexy mesto, velike su šanse da nećete moći da radite baš sve što vam se radi. Vaš partner bi morao da ima izuzetno jak želudac da svari recimo sledeći prizor: vi u ruci držite sedmi po redu koktel, i planirate da poručite osmi, dok igrate na šanku mokri od znoja i alkohola sa nepoznatim muškarcima, zatim se teturate do smeštaja, usput padate nekoliko puta, izgubili ste sandalu i malo dostojanstva. Možda negde, ne znam gde, postoji takav dečko koji protiv ovakvog ponašanja svoje voljene nema ništa, ali nisam imala čast da upoznam dotičnog. Moguća je i obrnuta situacija. Vaš dečko je razuzdana mašina za flertovanje i balavi za svakom koja prođe šetalištem. Odlazi sam da pliva, jer, avaj, ne može dugo da izdrži na suncu, pritom imate suncobran, onda vas iscrpljuje ubeđivanjem kako je najbolje da on sam ode u klub na plaži, čisto da proveri kakva je atmosfera, da se vi ne biste deranžirali ukoliko se ispostavi da i nije neki provod. Baš je srce. Biće da je sve tako. Sada ste vi ta koja mora da ima pomenuti želudac i čelične živce, da vam se odmor iz snova ne bi pretvorio u odmor iz noćne more.

Oni koji su navikli da se na letovanju ponašaju malo slobodnije i ne mogu da odole flertovanju i milijardama drugih izazova, koji vrebaju sa svih strana, imaju ozbiljan problem. Zato je najjednostavniji način da izbegnete problem – odmor bez druge polovine. Poštedite stresa i sebe i svoju bolju polovinu. Sa drugaricama je sve dozvoljeno i nećete morati da se pravdate i stidite svog ponašanja, jer su one odlično upoznate sa vašom nestašnom prirodom kada ste daleko od kuće. Međutim, ako imate dečka, a odlučite se da leto provedete bez njega, morate imati u vidu da će i on verovatno aktivirati svoju nestašnu prirodu tokom tih desetak dana razdvojenosti.

Ostaje vam da dobro razmislite da li ste spremni na tako nešto. Ko nije, ostaje mu varijanta “sa dečkom na letovanje”. Svakako da i to ima svoje draži, samo što je to drugačija vrsta draži. Svoju razuzdanost i uzavrele hormone smirivaćete u spavaćoj sobi ili gde god vam je volja, ali sa njim. I nemojte misliti na svoje pomahnitale drugarice koje su same na nekom drugom mestu. Fokusirajte se na to da što kvalitetnije provedete vreme sa svojim dečkom i da radite sve one stvari za koje inače nemate petlju ili uslove. Uostalom, vi najbolje znate iz kog razloga ste baš njega izabrale. U najgorem slučaju posle jednog letovanja sa dečkom ćete shvatiti da li je on pravi izbor za vas ili ste negde pogrešili. Opet ste na dobitku.


Marija Ivanov je studentkinja novinarstva i veliko dete, koje odbija da odraste. Možda ponekad ne zna šta hoće, ali uvek zna šta neće. Ona živi svoj život i pušta druge da rade to isto.

Comments